Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε την έκπληξη και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey. Οι Βάσκοι επικράτησαν με 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαν Μαμές» στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ισπανίας σε ματς που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (3/2) και σημαδεύτηκε από την επίθεση στο πούλμαν των φιλοξενούμενων πριν από την έναρξη του ματς.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης να νικάει με 2-0 και να παίρνει το τρόπαιο. Τα «λιοντάρια» δεν είχαν ξεχάσει εκείνο το ματς και πιστεύοντας στις ικανότητές τους μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στη «βασίλισσα», για την οποία φάνηκε η απουσία του γκολτζή της Καρίμ Μπενζεμά. Από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μονάχα η άμυνα λειτούργησε καλά. Όλες οι υπόλοιπες γραμμές έμοιαζαν να έχουν χάσει το συγχρονισμό τους.

Στη διάρκεια του πρώτου μέρους, πάντως, παρά την υψηλή ένταση καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Έτσι, όταν το ματς πλησίαζε στο τέλος της κανονικής του διάρκειας και οι προπονητές προετοιμάζονταν για την παράταση, ο Άλεξ Μπερενγκέρ έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ από την κορυφή της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του κίπερ των «μπλάνκος» Τιμπό Κουρτουά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης «ξύπνησε» και μην έχοντας τίποτα να χάσει έπαιξε τα ρέστα της. Βγήκε στην επίθεση και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Ίσκο πέρασε για λίγο άουτ.

Σούπερ Μπέτις

Στην ημιτελική φάση του Copa del Rey προκρίθηκε και η Μπέτις η οποία μετέτρεψε σε… πάρτι την επίσκεψή της στο «Ανοέτα», έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι «βερδιμπλάνκος» επικράτησαν με σκορ 4-0 (12′, 57′ Χουάνμι, 83′ πέν. Γουίλιαν Ζοσέ, 87′ Αϊτόρ) και πλέον ελπίζουν ολοένα και περισσότερο πως μπορούν να κατακτήσουν το Κύπελλο. Στην τελική 4άδα πέραν της Μπέτις και της Αθλέτικ Μπιλμπάο, βρίσκονται και η Βαλένθια με τη Ράγιο Βαγιεκάνο.