Ένας αγώνας στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν είναι ποτέ εύκολος για καμία ομάδα, αφού οι οπαδοί της δημιουργούν πολύ καυτή ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, είναι δύσκολο ακόμη και το να πάει στην έδρα των Βάσκων, όπως αποδεικνύεται και από την υποδοχή που της επιφύλαξαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν υπήρξαν και φθορές στο πούλμαν λόγω των αντικειμένων που εκτοξεύτηκαν.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται στον προημιτελικό του Copa del Rey και το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, όπως φάνηκε πριν καν την έναρξη. Συγκεκριμένα, κατά την άφιξη του πούλμαν της Ρεάλ έξω από το «Σαν Μαμές», οι οπαδοί της Αθλέτικ που ήταν συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα.

Συνέπεια αυτού ήταν να σπάσουν κάποια τζάμια του πούλμαν και να ραγίσουν κάποια άλλα, με τις ισπανικές Αρχές να προβληματίζονται επειδή τώρα τελευταία πάει να… καθιερωθεί μια τέτοια φιλοξενία για τις αντίπαλες ομάδες στη χώρα των Βάσκων, αφού και η αποστολή της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε δεχθεί επίθεση πριν λίγες μέρες από τους οπαδούς της Ρεάλ Σοσιεδάδ.