Η εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν ό,τι έπρεπε για τον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να πάρει τα πάνω του και να νικήσει και τον ΠΑΣ Γιάννινα, εντός έδρας αυτή τη φορά, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έβλααν και τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ηπειρώτες να βελτιώνονται στο δεύτερο αλλά να μην καταφέρνουν ποτέ να γίνουν απειλητικοί.

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να αρχίσει καλύτερα για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με το σουτ του Ριέρα που κόντραρε και στον Καραχάλιο (1-0). Ένα γκολ που είχε ως αποτέλεσμα η αυτοπεποίθηση των Αρκάδων να τονωθεί κι άλλο, με αποτέλεσμα να ελέγξουν πλήρως την κατάσταση στη συνέχεια.

Οι Ηπειρώτες ήταν φανερό ότι είχαν μεγάλο πρόβλημα στο να κάνουν το παιχνίδι τους και δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε… ευχάριστα για τον Αστέρα. Και όταν ήρθε το 36ο τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα, αφού ο Ριέρα βρήκε ξανά δίχτυα, γράφοντας το 2-0.

Φάση από τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζονται βελτιωμένοι στο δεύτερο. Όχι ότι έκαναν κάτι εντυπωσιακό, απλά πατούσαν καλύτερα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να πιέσουν και να βρουν τον τρόπο για να μειώσουν, ώστε να μπουν ξανά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος.

Παρά τις προσπάθειές τους, όμως, δεν κατάφεραν τίποτα, με τον Αστέρα να κρατάει εύκολα το σκορ και να παίρνει μια πολύτιμη νίκη.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε (93′ Κανελλόπουλος), Σανταφέ (46′ Ιγκλέσιας), Σίτο (59′ Κρέσπι), Ριέρα (74′ Καπίγια), Σονί (74′ Τιλίκα), Μπαράλες.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν (81′ Ποζνάνσκι), Οικονομόπουλος (46′ Μπρένερ), Καραχάλιος (81′ Μίνα), Στάνκο (46′ Λώλης), Λιάσος, Μορέιρα, Περέα (81′ Παντελάκης).