Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε πολλούς πόντους στην εκτίμηση όλων με όσα έγιναν στην Αυστραλία και το όλο σίριαλ μέχρι να απελαθεί τελικά, αλλά στο Μαυροβούνιο, όπως φαίνεται, τον αγάπησαν πολύ. Τόσο πολύ ώστε να τον κάνουν επίτιμο πολίτη της πόλης Μπούντβα, όπου έλαβε χώρα και μια τρελή φιέστα προς τιμήν του, με τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους να μην τηρούν κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο Σέρβος τενίστας επισκέφθηκε αρχικά ένα μοναστήρι στο Μαυροβούνιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μπούντβα, όπου άρχισαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις όταν τον είδαν. Στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει φαίνονται εκατοντάδες πολίτες να είναι… ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας από τον ιό, ενώ ο Τζόκοβιτς περπατάει ανάμεσά τους χωρίς να φοράει έστω μάσκα.

Μαζί με τον Σέρβο τενίστα ήταν και ο πατέρας του με τη μητέρα του, με τους κατοίκους της πόλης να τους αποθεώνουν όλους και να απολαμβάνουν την παρουσία του Τζόκοβιτς, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στη δράση στα μέσα Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή του σε τουρνουά στο Ντουμπάι.