Στην προτελευταία θέση ο Ατρόμητος, ακριβώς από πάνω του ο Ιωνικός, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών. Αυτά αρκούν για να αντιληφθεί ο καθένας πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι στη Νίκαια και πόσο σημαντική είναι η νίκη των γηπεδούχων, οι οποίοι με δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, εκ των οποίων το ένα ήταν γκολάρα του Κάνιας, επικράτησαν με 2-1 και πήγαν στο +7 από την ομάδα του Περιστερίου που βλέπει τα πράγματα να γίνονται όλο και πιο δύσκολα.

Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους γηπεδούχους να πατάνε ελαφρώς καλύτερα, να κυκλοφορούν τη μπάλα και γενικά να ψάχνουν περισσότερο για κάτι καλό στην επίθεση, χωρίς όμως να το καταφέρνουν. Όπως αποδείχθηκε, όμως, δεν χρειαζόταν να παίξουν και… μπαλάρα για να ανοίξουν το σκορ. Αρκούσε η σουτάρα του Κάνιας στο 32′, μετά τη λάθος απομάκρυνση της άμυνας, για να έρθει το 1-0.

Ένα γκολ που έδωσε ψυχολογία στους Νικαιώτες, οι οποίοι δεν άργησαν να βάλουν και δεύτερο: Εκτέλεση φάουλ στο 39′, η μπάλα κατέληξε στον Λένις και αυτός με διπλή προσπάθεια νίκησε από κοντά τον Γιαννιώτη και έγραψε το 2-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, οι Περιστεριώτες έκαναν άμεσα δύο αλλαγές, προσπάθησαν να πιέσουν για να μειώσουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς και τα κατάφεραν στο 62′, όταν ο Σάλομον με σουτ, μετά την κακή απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα, βρήκε δίχτυα (2-1). Και δύο λεπτά μετά ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά ο Χουτεσιώτης έκανε τρομερή απόκρουση σε κοντινό πλασέ του Κουλούρη.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι είχε μετατραπεί πλέον σε ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν για την ισοφάριση και τους γηπεδούχους να αμύνονται και να κρατάνε το 2-1, χάρη και στη βοήθεια της τύχης αφού στο 93′ η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Ναμπί. Έτσι, ο Ιωνικός πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη για τη μάχη της παραμονής, αφήνοντας τον Ατρόμητο προτελευταίο και στο -7 πλέον.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας, Κάνιας, Άοσμαν (76′ Κιάκος), Ντάλσιο, Λένις (88′ Βαφέας), Καμπράλ (86′ Πογκοσιάν), Μάντζης (76′ Μάναλης).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Στρούγγης (46′ Χατζηισαΐας), Ντένιτς (46′ Ναμπί), Σάλομον, Χαρίσης (85′ Έρλινγκμαρκ), Ροτάριου (76′ Νταβιώτης), Μπεντινέλι, Κουλούρης.