Έπειτα από τρεις συνεχόμενες νίκες οι Μιλγουόκι Μπακς γεύτηκαν και πάλι την ήττα. Οι πρωταθλητές του NBA ηττήθηκαν στο «Rocket Mortgage Field House» από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 115-99. Πλέον, έχουν ρεκόρ 30-20 και παραμένουν στην 4η θέση της ανατολικής περιφέρειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην επιστροφή του στη δράση είχε 26 πόντους (7/13 σουτ, 1/3 τρίποντα, 11/12 ελεύθερες βολές), εννιά ριμπάουντ, τρεις ασίστ κι ένα κλέψιμο σε 29 λεπτά συμμετοχής, αλλά και επτά λάθη. Δεν ήταν η μέρα του «Greek Freak» ο οποίος αυτή τη φορά θα βρεθεί στην… αρνητική μεριά των highlights καθώς ο εντυπωσιακός rookie Έβαν Μόμπλεϊ κάρφωσε μπροστά του.

Στην πρώτη περίοδο τίποτα δεν προμήνυε πως ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ θα πετούσε «λευκή πετσέτα» σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη όταν απέσυρε τους βασικούς του από το παρκέ. Τα «ελάφια» μπήκαν… καυτά στο γήπεδο και στα μισά του πρώτου 12λεπτου είχαν 4/5 τρίποντα. Μάλιστα, ολοκλήρωσαν το πρώτο σκέλος του ματς μπροστά στο με 35-25 (6/9 τρίποντα). Έμοιαζε με ακόμη ένα εύκολο παιχνίδι.

Ακολούθησε, όμως, η κατηφόρα. Τα λάθη, η απροσεξία, οι κακές επιλογές στην επίθεση επηρεάσαν τους Μιλγουόκι Μπακς που επέτρεψαν στους Κλίβελαντ Καβαλίερς να γυρίσουν υπέρ τους το μομέντουμ και να πάρουν κεφάλι στο σκορ πηγαίνοντας στο ημίχρονο, 65-57 (39-22 το 12λεπτο). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σ’ εκείνο το σημείο είχε οκτώ πόντους.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και μετά από τη βόλτα από τα αποδυτήρια. Οι Μπακς ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν και οι Καβαλίερς με μπροστάρηδες τους νεαρούς Γκάρλαντ (19 πόντους) και Μόμπλεϊ (16 πόντους) και τους έμπειρους Κέβιν Λαβ (25 πόντους) και Τζέντι Όσμαν (23 πόντους), ξέφυγαν στο σκορ με 95-75. Η μπάλα τους έκανε κάθε χατίρι, ιδίως στα σουτ πίσω από τα 6,75 μ. Έπειτα από τρεις περιόδους οι Καβαλίερς είχαν 16/32 τρίποντα!

Μπορεί ο Αντετοκούνμπο να πήρε τα πάνω του στο β’ μέρος και να σκόραρε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Στο 109-91 με 3′:33” να απομένουν στο ρολόι μπήκαν οι ρεζέρβες, μεταξύ τους κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ο οποίος έπαιξε για δύο λεπτά χωρίς να σκοράρει.

Οι Μπακς, τώρα, επιστρέφουν στη δράση ξημερώματα Σαββάτου (29/1, 05:00) όταν και θα υποδεχθούν τους Νιού Γιόρκ Νικς στο «Fiserv Forum».