Πριν τρεις μέρες, την Πέμπτη, ο Άρης πολιορκούσε τη Λαμία αλλά αυτή άντεξε και έφυγε με το 0-0 από το «Κλεάνθης Βικελίδης» στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Και τώρα που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την 18η αγωνιστική της Super League 1, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έδειξε ξανά χαρακτήρα και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με ισοπαλία, η οποία θα μπορούσε να είναι και νίκη αφού υπήρχαν οι ευκαιρίες. Αντιθέτως, οι κίτρινοι δεν ήταν καλοί και έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνουν για να μπουν στα πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι πήραν τη μπάλα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ευκαιρία και ήταν και πολύ καλή, με την κεφαλιά του Τιρόνε που απέκρουσε δύσκολα ο Σιαμπάνης. Και λίγα λεπτά μετά, στο 15′, ήρθε και η δεύτερη μεγάλη φάση για τη Λαμία, με τον Μπανγκουρά να φεύγει στο ανοιχτό γήπεδο και να κάνει το πλασέ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 25′ ήταν η σειρά του Γκόλεμιτς να πλησιάσει στο 0-1 αλλά η κεφαλιά του, αν και ανενόχλητος, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να κάνουν οι κίτρινοι αισθητή την παρουσία τους στο 27′ με το γύρισμα του Σάσα και το σουτ του Μάνου που έφυγε λίγο άουτ. Στο 34′ οι Θεσσαλονικείς απείλησαν και με την εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε, για να βγει τελικά το πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ.

Φάση από τον αγώνα Άρης - Λαμία

Λιγότερες φάσεις, βαθμός για τη Λαμία

Όσο για το δεύτερο, μπήκε με σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες στο πρώτο 10λεπτο, για να αρχίσει στη συνέχεια τις αλλαγές ο Άκης Μάντζιος αφού δεν ήταν ικανοποιημένος από όσα έβλεπε από την ομάδα του. Παρά τις κινήσεις του, όμως, η κατάσταση δεν άλλαξε.

Ο Άρης δεν ήταν καλός και δεν μπορούσε να κάνει φάσεις και να πλησιάσει στο γκολ, σε αντίθεση με τη Λαμία που πατούσε καλά, απείλησε στο 67′ με τον Καραμάνο που τα έκανε όλα σωστά εκτός από το αδύναμο πλασέ και στο 81′ είχε φάση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γκολ αλλά ο Μπανγκουρά δεν κατάφερε να βάλει σωστά το πόδι του και ενώ η μπάλα είχε περάσει από όλους.

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Λούμορ (73′ Γκάνεα), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα, Τζέγκο (69′ Ματίγια), Γκάμα, Μπερτόγλιο (56′ Καμαρά), Ιτούρμπε (46′ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (56′ Εντιαγέ).

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπολος, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Τιρόνε (76′ Νούνιες), Μπανγκούρα (91′ Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Καραμάνος (72′ Αραμπούλι).