Οι Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν δεύτερη συνεχόμενη νίκη καθώς επιβλήθηκαν με 94-90 των Σικάγο Μπουλς στο «Fiserv Forum». Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει 30 πόντους και να μαζεύει 12 ριμπάουντ (μαζί με τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο μπλοκ) σε 37 λεπτά συμμετοχής, οι πρωταθλητές του NBA έχουν πλέον ρεκόρ 29-19. Μπορεί να ήταν μια «άσχημη» νίκη, αλλά δεν παύει να είναι μια σημαντική επιτυχία κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ανατολής. O «Greek Freak» έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Μπακς που σημειώνει τουλάχιστον 25 πόντους σε 13 συνεχόμενα παιχνίδια μετά από τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες με τις επιθέσεις τους να μην… τραβάνε. Μονάχα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβρισκε σχετικά άνετα το δρόμο προς το καλάθι και σημείωσε δέκα πόντους με τα «ελάφια» να παίρνουν προβάδισμα 24-20.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ, όμως, με δέκα λεπτά ν’ απομένουν στη δεύτερη περίοδο «φορτώθηκε» με το δεύτερο φάουλ του κι αυτό ανάγκασε τον κόουτς Μάικ Μπουντενχόλζερ να αλλάξει τη στρατηγική του. Σαφώς επηρεάστηκε και ο Αντετοκούνμπο που δεν ήταν εξίσου επιθετικός. Σημείωσε μόλις έξι πόντους καθώς οι Μπουλς πήραν το επί μέρους σκορ με 24-21. Οι Μπακς, πάντως, πήγαν στα αποδυτήρια με ισχνό προβάδισμα 45-44.

Το θέαμα συνέχισε να είναι κακό και στην 3η περίοδο. Η αστοχία, η σκληρή άμυνα (ενίοτε πολύ σκληρή) ήταν κύρια χαρακτηριστικά του ματς. Ο Αντετοκούνμπο σημείωσε μόλις τέσσερις πόντους και το ματς ήταν ορθάνοιχτο με τους Μπουλς να προηγούνται στο σκορ με 69-68.

Στην τελευταία περίοδο η εικόνα έμεινε η ίδια. «Κλειστό» και «άσχημο» παιχνίδι, με νευρικότητα, λάθη και πάνω από όλα η μπάλα να βρίσκει περισσότερο το σίδερο παρά το διχτάκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όμως, έκανε τη διαφορά δίνοντας ώθηση στους Μπακς με δέκα πόντους. Ο Κρις Μίντλετον «ξύπνησε» κι αυτός και πέτυχε καθοριστικούς πόντους. Ολοκλήρωσε το ματς με 16 (και 10 ριμπάουντ), ενώ 13 είχε ο Τζρου Χόλιντεϊ και 12 ο Μπόμπι Πόρτις. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε. Από τους Μπουλς ο Ντεμάρ ΝτεΡόζαν είχε 35 πόντους κι ο Νίκολα Βούτσεβιτς 19, αλλά η υπόλοιπη ομάδα δεν ήταν καλή επιθετικά.

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιστρέφουν στη δράση τα ξημερώματα της Κυριακής (23/1, 02:00) καθώς υποδέχονται τους Σακραμέντο Κινγκς.