Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Σεμπάστιαν Μπάεζ, αλλά τελικά πήρε το εισιτήριο για την τρίτη φάση του Australian Open.

Το Νο4 του κόσμου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Μπάεζ που έπαιζε για πρώτη φορά με παίκτη του Top10 και μπήκε στο court αποφασισμένος, καθώς δεν είχε να χάσει τίποτα. O Στέφανος ωστόσο πήρε την νίκη με 3-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3, 6-4) και συνεχίζει στην διοργάνωση.

Σώθηκε στο 4-5 και πήρε το σετ στο tie break

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε ο Τσιτσιπάς με love service game σε λιγότερο από ένα λεπτό. Στο σερβίς του αντιπάλου του ήταν στο 0-40, αλλά έχασε και τις τρεις ευκαιρίες για break, με τον Αργεντινό να ισοφαρίζει. Ο Στέφανος πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Μπάεζ να κάνει 3 αβίαστα λάθη στο τρίτο game του ματς.

Ο Τσιτσιπάς πέταξε στα σκουπίδια ένα ακόμη 0-40 και έχασε άλλα τέσσερα break point στο game για να γίνει το 2-2. Εκανε το 3-2 όμως με λάθος σε επιστροφή αντιπάλου του. Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games με τον Στεφ να κάνει με άσο το 4-3 κρατώντας εύκολα και πάλι το σερβίς του.

Ο Μπάεζ βρήκε τρόπο να κάνει το πρώτο break στο ματς από λάθη του Τσιτσιπά και να σερβίρει για το σετ στο 5-4. Ο Ελληνας τενίστας όμως πήρε πίσω το break αμέσως χάρη σε λάθος του Αργεντινού και στη συνέχεια το Νο4 του κόσμου πήρε προβάδισμα με 6-5 χάρη στο πολύ καλό του πρώτο σερβίς. Ο Μπάεζ κράτησε και το σετ οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί ξεκίνησε εκπληκτικά και με δύο μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του, προηγήθηκε με 5-0 και τελείωσε το σετ με 7-1 για να κάνει το 1-0 στα σετ.

Πήρε ρεβάνς στα tie break ο Μπάεζ

Ο Μπάεζ κράτησε το σερβίς του και με λάθος επιστροφή του Τσιτσιπά έκανε το 1-0. Με ισχυρό μπάκχαντ έκανε το 1-1 ο Στέφανος, με άσο ο Μπάεζ πήρε προβάδισμα 2-1.

Το 2-2 έγινε από αβίαστο λάθος του Αργεντινού, που όμως κράτησε το σερβίς του με δύο αβίαστα λάθη στο μπάκχαντ του Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας άσος κράτησε το σερβίς του για το 3-3, αλλά με άσο ο 21χρονος αντίπαλός του έκανε το 4-3. Δεν άλλαξε τίποτα στα άλλα δύο γκέιμ με τον Στέφανο να είναι πίσω 5-4 και να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Με άσο και ένα στοπ βολέ ισοφάρισε σε 5-5. Με καλό σερβίς οι δυο τους οδηγήθηκαν σε νέο tie break.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0, με τον Μπάεζ να κρατά το σερβίς του για να μειώσει σε 3-2. Ο Στέφανος προηγήθηκε 5-3 και στο 5-4 σέρβιρε, αλλά έκανε δύο αβίαστα λάθη. Με σετ πόιντ ο Μπάεζ βρήκε winner και ισοφάρισε σε 1-1.


Κυρίαρχος στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς

Ο Μπάεζ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω προβλήματος στη γάμπα και στην επιστροφή του ο Τσιτσιπάς του πήρε το πρώτο game χωρίς απώλειες. Δύο λάθη του Αργεντινού έφεραν το break για τον Στέφανο που κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 3-0.

Με τρομερό φόρχαντ στην ευθεία έκανε κι άλλο break για το 4-0, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο σετ. Με άσο έφτασε στο 5-0, ενώ ο Μπάεζ έσωσε 2 set point για να μειώσει 5-1. Ο Αργεντινός έφτασε σε διπλό break point στη συνέχεια που ο Τσιτσιπάς έσβησε για να βρει δύο set point. Δεν τα εκμεταλλεύτηκε και τελικά ο Αργεντινός έκανε το break για να μειώσει σε 5-2.

Ηρθε το 5-3 στη συνέχεια και ο Τσιτσιπάς σέρβιρε ξανά για να κλείσει το σετ. Αυτή τη φορά τα κατάφερε και πήρε προβάδισμα 2-1.

Το τέταρτο σετ

Με drop shot έκανε το 1-0 στο τέταρτο σετ ο Μπάεζ στο τέταρτο σετ. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του και μετά από τρεις ευκαιρίες έκανε το break με λάθος σε άμυνα του αντιπάλου του.

Με άσο και ένα λάθος του Αργεντινού ήρθε το 3-1 για τον Ελληνα τενίστα. Με επιστροφή στο φιλέ του Στεφ, ο Μπάεζ μείωσε 3-2. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και έφτασε στη συνέχεια στο 5-3 με τον Μπάεζ να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Το έκανε με love service game και ο Στέφανος σέρβιρε στη συνέχεια για το ματς, κερδίζοντας το παιχνίδι.

Πηγή: gazzetta.gr