Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ δεν ήταν καλό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο… πήρε φωτιά χάρη στη φάση του 50ου λεπτού, όταν οι Κρητικοί σκόραραν αλλά αντί να γίνει το 0-1 έγινε το 1-0 λόγω VAR. Και από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε άλλα δύο γκολ και επικράτησε τελικά με 3-0, ανεβαίνοντας στη 2η θέση και στο +1 από την ΑΕΚ, η οποία παίζει την Κυριακή με τον Ολυμπιακό.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έδιναν την εντύπωση ότι θα γίνει ματσάρα. Γιατί; Επειδή και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να σκοράτουν από νωρίς. Αρχικά οι Θεσσαλονικείς, στο 7′, με το τετ α τετ του Αουγκούστο που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στη συνέχεια οι Κρητικοί, στο 11′, με το σουτ του αμαρκάριστου Τσιλιανίδη από το ύψος της περιοχής που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Από εκεί και πέρα, όμως, η απόδοση των δύο ομάδων δεν ήταν καλή… Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν διάθεση αλλά είχαν και πολλά λάθη, με συνέπεια να μην υπάρξει κάποια άλλη αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο τελικά φυσιολογικά έληξε 0-0.

Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει

Στο δεύτερο, όμως, ήρθαν και τα γκολ και μάλιστα το πρώτο ήρθε έπειτα από… τρελή φάση. Αρχικά, στο 50′, ο Τσιλιανίδης από κοντά έκανε το 0-1 για τον ΟΦΗ ή τουλάχιστον έτσι πίστευε εκείνη τη στιγμή. Γιατί τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι… Ο διαιτητής πήγε στο VAR, γύρισε τη φάση πίσω και τελικά είδε ότι στην απέναντι περιοχή, στην αρχή της φάσης, υπήρχε χέρι του Βούρου σε γύρισμα του Ζίβκοβιτς.

Έτσι, ακύρωσε το 0-1 και έδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, με τον Κούρτιτς να εκτελεί και να κάνει το 1-0. Εξέλιξη που προκάλεσε νεύρα στους φιλοξενούμενους, με το παιχνίδι να συνεχίζεται χωρίς μεγάλες φάσεις, μέχρι που ήρθε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Στο 76′ ο Μπίσεσβαρ σέντραρε και ο Κούρτιτς από κοντά έκανε το 2-0, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 82′, το 3-0 από το ωραίο τελείωμα του Σφιντέρσκι που είχε περάσει ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (74′ Σίντκέϊ), Τσιγγάρας (63′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο (63′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (63′ Ζαμπά), Άκπομ (80′ Σφιντέρσκι).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Πασαλίδης (88′ Μαρινάκης), Βούρος, Γιαννούλης, Μεγιάδο (70′ Καμάου), Τοράλ (83′ Ναμπί), Γκαγιέγκος, Μπαλογιάννης, Νέιρα (83′ Φαν Ντούινεν), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (70′ Ντουρμισάι).