Οι Μιλγουόκι Μπακς άφησαν τη Σάρλοτ θέλοντας να ξεχάσουν πως πέρασαν από εκεί. Δεύτερο συνεχόμενο ματς με τους Χόρνετς, την ομάδα που ανήκει στον Μάικλ Τζόρνταν, δεύτερη διαδοχική ήττα. Αυτή τη φορά με 103-99. Οι πρωταθλητές του NBA, πλέον, έχουν ρεκόρ 26-17 και παραμένουν στην 4η θέση της ανατολικής περιφέρειας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρόλο που τα έκανε… όλα για την ομάδα του και άγγιξε το triple-double (26 π., 13 ριμπ., 8 ασ.) δεν κατάφερε να την ωθήσει στη νίκη.

Τα «ελάφια» ένιωσαν πως διόρθωσαν τα λάθη του προηγούμενου αγώνα τους στο «Spectrum Center» όταν στα πρώτα λεπτά του ματς όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν. Μάλιστα, η αρχή έγινε με εμφατικό κάρφωμα του «Greek Freak». Προηγήθηκαν με 17-10 έπειτα από πέντε λεπτά παιχνιδιού κι όλα έμοιαζαν να κυλούν περίφημα. Από εκεί κι έπειτα άρχισε η αστοχία με τους Χόρνετς να κάνουν ένα σερί 18-2 και να τελειώνουν την πρώτη περίοδο με 28-19.

Στη δεύτερη περίοδο αντιστράφηκαν οι ρόλοι με τους Μιλγουόκι Μπακς να επιβάλλουν το ρυθμό τους (29-19 το επιμέρους σκορ) και πήγαν στο ημίχρονο μπροστά με έναν πόντο (48-47). Μετά από την ανάπαυλα, όμως, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να μην έχουν απάντηση για τον Τέρι Ροζίερ και τον ΛαΜέλο Μπολ. Χωρίς τον Τζρου Χόλιντεϊ δεν υπήρχε κανείς που να σταματήσει τους γκαρντ των Χόρνετς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ματς με 27 και 23 πόντους αντίστοιχα.

Με την ομάδα του να μπαίνει στην 4η περίοδο πίσω στο σκορ με 83-74, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να την πάρει πάνω του. Έβαλε δέκα πόντους στην τελευταία περίοδο, αλλά είχε ένα καθοριστικό άστοχο τρίποντο στο 95-93 και έπειτα έχασε την μπάλα με τους Χόρνετς να σκοράρουν για το 99-95. Ωστόσο, οι απειρία των γηπεδούχων κράτησε τους Μπακς στο ματς ως το τέλος, αλλά τα «ελάφια» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους.

Οι Μπακς επιστρέφουν στη δράση τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/1, 02:30) καθώς υποδέχονται τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο «Fiserv Forum».