Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Άστον Βίλα στο «Ολντ Τράφορντ» και πήρε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Εκεί θα αναμετρηθεί με τη Μίντλεσμπρο.

Ο Σκωτσέζος μέσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 8ο λεπτό του ματς έπειτα από ασίστ του Φρεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη. Άλλωστε, το Κύπελλο Αγγλίας είναι πιθανώς η μοναδική διοργάνωση στην οποία έχουν καλές πιθανότητες να πρωταγωνιστήσουν.

Η Άστον Βίλα, όμως, αντέδρασε. Ο επιθετικός Όλι Γουάτκινς είχε δοκάρι στη διάρκεια του πρώτου μέρους, ενώ η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ συνέχισε να πιέσει και στη διάρκεια του δεύτερου μέρους. Ο Ντάνι Ινγκς, μάλιστα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 51′, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ του εξαιτίας φάουλ στην αρχή της φάσης. Βέβαια, η φάση ήταν αμφιλεγόμενη και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς πήρε ώρα μέχρι να αποφασιστεί να μην μετρήσει.

Ο Γουάτκινς, πάλι, νόμιζε πως είχε σκοράρει λίγο αργότερα, αλλά κι αυτού το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο Ινγκς ήταν οφσάιντ. Η Άστον Βίλα, παρά τον αποκλεισμό της, αισιοδοξεί πως τα καλύτερα θα ακολουθήσουν καθώς αναμένει την έγκριση της άδειας εργασίας του Φιλίπ Κοουτίνιο τον οποίο πήρε δανεικό από την Μπαρτσελόνα. Επιπλέον, σύντομα εικάζεται πως θα προσθέσει στο ρόστερ της άλλους δύο παίκτες ακόμη, με τον έναν εξ αυτών να είναι ο αριστερός μπακ της Έβερτον, Λούκας Ντιν.

Βαράν: «Υποφέραμε, αλλά ήμασταν ενωμένοι»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραφαέλ Βαράν, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC. «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Υποφέραμε αρκετά, αλλά ήμασταν ενωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και μου άρεσε πολύ το πνεύμα που είχαμε ως ομάδα», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Θα μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ, αλλά όταν δεν μπορούσαμε να πιέσουμε ψηλά ήμασταν όλοι μια γροθιά, ήμασταν συμπαγείς και δεν τους επιτρέψαμε να παίξουν εύκολα. Το αποτέλεσμα είναι καλό γιατί έχουμε ανάγκη να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση». Μιλώντας για τα συνεχόμενα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων για διαφωνίες και αναταραχές εντός των αποδυτηρίων, ο Γάλλος σέντερ μπακ, δήλωσε: «Απλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να τα δίνουμε όλα για τους οπαδούς μας».