Πέμπτη σερί νίκη για τους Μιλγουόκι Μπακς και δεύτερη συνεχόμενη κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ μέσα στο «Amway Center» της Φλόριντα. Οι πρωταθλητές του NBA και πάλι δεν είχαν… αντίπαλο κόντρα σε μια από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας. Επικράτησαν άνετα με 136-118 και έφτασαν σε ρεκόρ 24-13. Εντυπωσιακός εκ νέου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» πρωταγωνίστησε σε ορισμένες από τις κορυφαίες φάσεις του αγώνα. Με τα καρφώματά του έκανε το πλήθος να τον χειροκροτήσει, αλλά πέραν του θεάματος το παιχνίδι του είναι μπόλικη ουσία: 33 πόντους με 13/22 σουτ (1/4 τρίποντα) και 6/6 βολές, 12 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, δύο κλεψίματα και δύο μπλοκ. Όλα αυτά σε 31 λεπτά συμμετοχής. Με λίγα λόγια τα έκανε όλα.

Άλλοι έξι είχαν διψήφιο αριθμό πόντων καθώς τα «ελάφια» έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Ο Τζρου Χόλιντεϊ πρόσθεσε 25 πόντους (8/11 με 3/4 τρίποντα), ο Κρις Μίντλετον είχε 22 πόντους, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς πρόσθεσε 15 πόντους, ενώ από 11 είχαν οι Μπόμπι Πόρτις, Ντόντε ΝτιΒιντσέντσο και Γουές Μάθιους. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ να μην επιτρέψουν στους Ορλάντο Μάτζικ να ονειρευτούν μια νίκη – έκπληξη. Στην πρώτη περίοδο πήραν προβάδισμα οκτώ πόντων (32-84) και πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ μρ 63-51. Επέστρεψαν, όμως, χαλαροί νιώθοντας πως έχουν τελειώσει τη… δουλειά. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πήραν το προβάδισμα στη διάρκεια της 3ης περιόδου με 80-79. Αυτό «ξύπνησε» τους πρωταθλητές που απάντησαν με σερί 8-0 και έκτοτε δεν κοίταξαν πίσω τους, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 11 πόντων. Στην 4η περίοδο ανέλαβε δράση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημειώνοντας δέκα πόντους στα τρία πρώτα λεπτά. Οι Μάτζικ κατάλαβαν πως δεν είχαν τύχη και οι δύο ομάδες άρχισαν να σκέφτονται τις μελλοντικές τους υποχρεώσεις.

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση τα ξημερώματα της Κυριακής (2/1, 01:30) κόντρα στους Νιού Όρλιανς Πέλικανς εντός έδρας. Έπειτα, τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου (03:00) υποδέχονται τους Ντιτρόιτ Πίστονς.