Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στις δέκα συνεχόμενες νίκες καθώς επικράτησε με 1-0 της Μπρέντφορντ στο «Brentford Community Stadium» στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Premier League. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Φιλ Φόντεν στο 16ο λεπτό.

Οι «πολίτες», πλέον, έχουν 50 βαθμούς έπειτα από 20 ματς και προβάδισμα οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Τσέλσι και εννιά από την 3η Λίβερπουλ. Την Πρωτοχρονιά, η Μάντσεστερ Σίτι παίζει με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ενώ Τσέλσι και Λίβερπουλ κοντράρονται στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο για να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της Λίβερπουλ (ήττα με 1-0 από την Λέστερ) το βράδυ της Τρίτης (28/12) και εκείνο της Τσέλσι κόντρα στην Μπράιτον (1-1) το βράδυ της Τετάρτης (29/12). Από την έναρξη κιόλας, η Μάντσεστερ Σίτι βγήκε στην επίθεση και άρχισε να πιέζει. Στο 16′, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έβγαλε σέντρα ακριβείας κι ο Φιλ Φόντεν πετάχτηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα.

Έπειτα, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έλεγξαν το ρυθμό του ματς, ενώ δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ωστόσο, στη διάρκεια του πρώτου μέρους και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου, η Μπρέντφορντ επιχείρησε να αντιδράσει μα δεν κατάφερε να βρει ξεκάθαρο δρόμο προς την εστία του Έντερσον που κράτησε το μηδέν για 11η φορά στην τρέχουσα Premier League. Η Σίτι, νόμιζε πως όλα τέλειωσαν όταν ο Αϊμερίκ Λαπόρτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 87′. Ωστόσο, το γκολ του ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR και το 1-0 έμεινε. Βέβαια, δεν άλλαξε τίποτα με τους «πολίτες» να κυριαρχούν.

Φυσικά με τέτοια διαφορά να έχει δημιουργηθεί μετά από το τέλος του ματς ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για το αν πλέον η κούρσα του τίτλου έχει κριθεί και απάντησε πως «απομένουν ακόμη 54 βαθμοί», εννοώντας πως τα πάντα παραμένουν ανοικτά καθώς μόλις άρχισε ο δεύτερος γύρος της Premier League.