Ο Γκάρι Νέβιλ, πρώην ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νυν σχολιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports, χαρακτήρισε τον Ζοσέ Σα ως την καλύτερη μεταγραφή στην Premier League ως τώρα – αφήνοντας στην… άκρη τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Νέβιλ όπως και πολλοί άλλοι βλέπουν την αξία του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα των Γουλβς. Ο Ζοσέ Σα στην πρώτη του σεζόν σ’ ένα από τα κορυφαία – αν όχι το κορυφαίο – πρωταθλήματα του κόσμου έχει διαλύσει κάθε αμφιβολία που τον ακολουθούσε όταν κλήθηκε να καλύψει το κενό του Ρουί Πατρίσιο που πήρε μεταγραφή στη Ρόμα.

Οι αριθμοί δείχνουν πως ο Ζοσέ Σα με τις επεμβάσεις του έχει… γλιτώσει τους Γουλβς από 6,7 γκολ. Μονάχα ο Νταβίδ Δε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σώσει περισσότερα (7,1) ενώ είναι ο τερματοφύλακας με το μεγαλύτερο ποσοστό επεμβάσεων στις τελικές προσπάθειες που πηγαίνουν προς την εστία του με 85,1%. Ως τώρα έχει δεχθεί μόλις 14 γκολ σε 18 συμμετοχές και παράλληλα έχει κρατήσει το μηδέν επτά φορές στην τρέχουσα Premier League. Ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι έχει δέκα, ενώ από οκτώ έχουν οι Εντουάρ Μεντί (Τσέλσι) και Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ) και εννιά έχει ο Άλισον (Λίβερπουλ). Επιπλέον, είναι ο 6ος με τις περισσότερες επεμβάσεις στο πρωτάθλημα (57). Περισσότερες έχουν οι Ιλάν Μελιέρ (Λιντς, 65), Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ, 62), Λούκας Φαμπιάνσκι (Γουέστ Χαμ, 61), Νταβίδ Δε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 60) και Τιμ Κρουλ (Νόριτς, 58).

«Τον διάλεξα γιατί ο αντίκτυπος του στη σεζόν τους έως τώρα είναι τεράστιος. Αντιθέτως, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο περιμένεις πως θα βάλει γκολ, αλλά από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι και στα καλά της», εξήγησε ο Γκάρι Νέβιλ γιατί διάλεξε τον πρώην κίπερ των «ερυθρόλευκων».

Ο Σα, όμως, δεν βοηθάει μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση όπως συνηθίζει να λέει κι ο προπονητής Μπρούνο Λαζ. «Όπως ο πρώτος επιθετικός είναι σημαντικός για την άμυνά μας, έτσι κι ο Σα είναι σημαντικός για την ανάπτυξή μας», δήλωσε. Ο Σα, μάλιστα, έχει δώσει και μια ασίστ με βολέ προς τον Ραούλ Χιμένες στη νίκη με 1-0 επί της Σαουθάμπτον.