Ο Ντεσέιζορ Έβερετ, αμυντικός της ομάδας του NFL, Ουάσινγκτον, ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό ανακοίνωσε το κλαμπ. Ο 29χρονος αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (23/12), στην Επαρχία Λούντουν της Βιρτζίνια, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν υπό έρευνα ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή (24/12). Δεν αποδόθηκαν κατηγορίες στον ποδοσφαιριστή έως τώρα, ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομίας.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές βρίσκονται με εκείνους των οποίων η ζωή επηρεάστηκε από την τραγωδία», υποστήριξε σε ανακοίνωσή της η ομάδα και πρόσθεσε: «Έχουμε ενημερώσει την λίγκα για το συμβάν και συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές».

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Έβερετ βγήκε εκτός πορείας και αφού προσέκρουσε σε δέντρα αναποδογύρισε. Μια γυναίκα που επέβαινε στο όχημα, η Ολίβια Πίτερς, τραυματίστηκε θανάσιμα και αφού μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο εξέπνευσε.

Ο Έβερετ αγωνίζεται για 7η σεζόν με την ομάδα της Ουάσινγκτον και αποτελεί ένα από τα έμπειρα στελέχη του συγκροτήματος του Ρον Ριβέρα που επιδιώκει να προκριθεί στα playoffs. Φέτος έχει παίξει σε 14 ματς.

«Το μόνο που έχω να πω είναι πως πρόκειται για πολύ θλιβερά γεγονότα. Λυπάμαι που συνέβη κάτι τέτοιο», δήλωσε ο προπονητής της Ουάσινγκτον, Ρον Ριβέρα. «Οι σκέψεις μου και προσευχές πηγαίνουν στην οικογένεια της νεαρής γυναίκας, αλλά και στον Ντεσέιζορ και στη δική του οικογένεια επίσης. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση, οπότε ας αφήσουμε την Αστυνομία να ερευνήσει και να βρει το τί ακριβώς συνέβη», κατέληξε.

Αυτό είναι το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που εμπλέκεται άσος του NFL. Η λίγκα παραμένει συγκλονισμένη από το δυστύχημα που προκάλεσε ο wide receiver των Λας Βέγκας Ρέιντερς, Χένρι Ραγκς, στις αρχές του Νοεμβρίου, όταν οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ προσέκρουσε σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Η οδηγός του έτερου οχήματος κάηκε ζωντανή, ενώ σκοτώθηκε κι ο σκύλος της. Η λίγκα μετά και από το νέο περιστατικό θα εξετάσει το πως μπορεί να αποφευχθούν τέτοιου είδους δυστυχήματα.