Ο Τομ Ντέιλι θα απευθύνει κάλεσμα στους «γενναίους» ποδοσφαιριστές της Premier League ώστε να δηλώσουν ανοικτά τη σεξουαλικότητά τους στο Εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα που θα μεταδώσει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4.

Ο 27χρονος πρωταθλητής των καταδύσεων που έχει κατακτήσει τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια μεταξύ αυτών κι ένα χρυσό, θα υπογραμμίσει πως οι γκέι ποδοσφαιριστές προτιμούν να το κρατούν κρυφό κι αυτό αποτελεί πρόβλημα για το άθλημα. Θα αναφέρει, υποστηρίζει η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» πως η ευχή του αυτά τα Χριστούγεννα είναι τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής να νιώσει άνετα ώστε να μιλήσει δημοσίως.

«Αυτός ο ένας, που θα είναι απίστευτα γενναίος ποδοσφαιριστής της Premier League και θα βγει μπροστά και θα πει “είμαι γκέι” θα εμπνεύσει γκέι ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αναμφίβολα θα δώσει ελπίδα και θάρρος σε χιλιάδες εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη σεξουαλικότητά τους και θα βοηθήσει να σωθούν ζωές νεαρών ατόμων που δεν νιώθουν πως ανήκουν σ’ αυτόν τον κόσμο», θα πει ο Ντέιλι, αναφέρει η ίδια πηγή.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής Τζος Καβάλο, έγινε ο πρώτος άνδρας που αγωνίζεται σε κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος κάποιας χώρας που δήλωσε ανοικτά πως είναι γκέι. Η ανακοίνωσή του προκάλεσε θετικές αντιδράσεις από τους συναθλητές του σε όλο τον κόσμο και τους οργανισμούς που κυβερνούν το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Αγγλία είναι πως η Premier League δεν είναι έτοιμη ακόμη για μια τέτοια αποκάλυψη.

Σ’ ένα άλλο σημείο του μηνύματος του, ο Ντέιλι λέει: «Περίπου το 7% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν γκέι ή bisexual και αυτή τη στιγμή στην Premier League αγωνίζονται περίπου 500 ποδοσφαιριστές. Από στατιστικής πλευράς και μόνο σημαίνει πως υπάρχουν αρκετοί γκέι ποδοσφαιριστές για να κατεβάσουμε τρεις ομάδες. Τουλάχιστον ένας γκέι άνδρας σε κάθε ένα σύλλογο της Premier League ζει ένα ψέμα».