Στο νοσοκομείο «Albert-Einstein» του Σάο Πάολο θα παραμείνει για μερικές ημέρες ακόμη ο Πελέ, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, όπως ο ίδιος ο 81χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου γνωστοποίησε με ανάρτηση που έκανε στο Instagram.

«Σήμερα, ακολούθησα την τελευταία μου χημειοθεραπεία για το 2021. θα εκμεταλλευθώ την ευκαιρία, προκειμένου να κάνω μια νέα σειρά εξετάσεων, οπότε θα μείνω εδώ μερικές ημέρες. Μην ανησυχείτε, ετοιμάζομαι για τις γιορτές», έγραψε ο Πελέ, σχολιάζοντας μία φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται χαμογελαστός, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με υψωμένη την γροθιά του, όπως όταν πανηγύριζε τα γκολ του.

Το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη (9/12), μια από τις κόρες του, η Κέλι Νασιμέντο, ανέφερε ότι «ο πατέρας της θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι σε δύο ή τρεις ημέρες», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει καμία έκπληξη, ήταν προγραμματισμένο να εισαχθεί στο νοσοκομείο, είναι μέρος της θεραπείας».

Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Πελέ χειρουργήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο για να αφαιρέσει όγκο του παχέος εντέρου που ανιχνεύθηκε κατά τις τακτικές εξετάσεις και παρέμεινε για περίπου δύο εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.