Επεισοδιακό ήταν το ματς μεταξύ της Πόρτο και της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Ντραγκάο» για την 6η και τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Champions League. Οι δύο ομάδες πάλευαν για την πρόκρισή τους στους «16» του θεσμού και τελικά νικήτρια αναδείχθηκε η ισπανική ομάδα με 3-1 εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση – καθώς και περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ως χρηματικό έπαθλο.

Με το διακύβευμα να είναι τόσο μεγάλο δεν προκάλεσε καμία έκπληξη που υπήρξαν διαπληκτισμοί και παίκτες αποβλήθηκαν. Μάλιστα, ο Γάλλος διαιτητής, Κλεμάν Τουρπέν, είχε πολλή δουλειά μεταξύ του 67ου και του 70ού λεπτού. Πρώτα, ο μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιανίκ Καράσκο, έδωσε μπουνιά σε αντίπαλό του και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 70′, ο Γουέντελ έπιασε τον Άνχελ Κορέα από τον λαιμό κι ο Τουρπέν τον έστειλε από νωρίς στ’ αποδυτήρια. Πέντε λεπτά μετά ο ρέφερι απέβαλλε και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των «δράκων», Αγουστίν Μαρτσεσίν.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή το ματς ήταν το 1-0 υπέρ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωστόσο, φαίνεται πως η αναταραχή των ωφέλησε καθώς έφτασε σε μια άνετη νίκη με σκορ 3-1.

Τα δάκρυα του Σουάρες

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, τόνισε πως δεν ήθελε πλέον να ακούσει άλλα λόγια, μα να δει πράξεις από τους ποδοσφαιριστές του για το τί σημαίνει αυτό το παιχνίδι για εκείνους. Την απάντησή του την πήρε πολύ νωρίς, μόλις στο 13′ όταν ο Λουίς Σουάρες έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Ο Ουρουγουανός άφησε τη θέση του στον Ματέους Κούνια και με το που πήγε στον πάγκο ξέσπασε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

H Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε πως έγινε αλλαγή λόγω μυϊκών ενοχλήσεων. Ωστόσο, στο εσωτερικό της ομάδας έχει σημάνει συναγερμός για το τί μπορεί να υπέστη ο στράικερ καθώς πλησιάζει το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (12/12).