Ζωντανός… έστω και με μηχανική υποστήριξη παραμένει ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί είχαν… το μαχαίρι στα δόντια κόντρα στον Πανθρακικό και παρότι ισοφαρίστηκαν και έμειναν με παίκτη λιγότερο, έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη με γκολ του Τζίλας στο φινάλε, 2-1!

Ο Χαλκιαδάκης έκανε γκολ την μισή ευκαιρία της ομάδας του Ταουσιάνη (22’) στο πρώτο ημίχρονο και από εκεί και πέρα ο Πανθρακικός πήρε τα ηνία. Οι αλλαγές του Ρόκα έφεραν αποτελέσματα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ήρθε το γκολ με όμορφο πλασέ του Μεχία στο 67ο λεπτό. Η αποβολή του Γιουσούφ στο 82’ έδωσε πλεονέκτημα στην ομάδα της Κομοτηνής, που όμως το πέταξε στα σκουπίδια… αφού στην επόμενη φάση ο Τζίλας «εκτέλεσε» (83’) τον Αθανασιάδη κρατώντας ζωντανή την ομάδα του.

Το ματς

Ιδιαίτερα προσεκτικές παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ματς. Μπορεί ο στόχος να ήταν κοινός, η νίκη, ωστόσο, οι δύο προπονητές ήταν εμφανές πως δεν ήθελαν να ρισκάρουν από νωρίς. Έτσι, το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου να είναι το βασικό χαρακτηριστικό στο πρώτο 20 λεπτο.

Αυτός που στάθηκε τυχερός μέσα από αυτή την ανούσια εικόνα ήταν ο Εργοτέλης. Στην πρώτη τους αξιόλογη φάση στο παιχνίδι οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ με το σουτ του Χαλκιαδάκη στο 22ο λεπτό. Μετά το τέρμα των Κρητικών οι παίκτες του Ρόκα επισκέφτηκαν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, όμως του έλειψε η τελική προσπάθεια. Σταδιακά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απωθήσουν την ομάδα της Κομοτηνής από την εστία του Καβουσάκη και κράτησαν το προβάδισμα –άνετα- μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Με πιο επιθετικό σχήμα, πράγμα που έγινε σαφές από την είσοδο του Ίγκορ στο ματς, ο Μάνουελ Ρόκα θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του από τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Η κίνησή του βρήκε άμεσα αντίκρισμα με τους παίκτες του να αγγίζουν το γκολ στο 54’, όταν ένα σουτ του Μπαϊκαρά βρήκε στο δοκάρι του Καβουσάκη. Ο Πανθρακικός ήταν πιο ουσιαστικός, ενώ ο Εργοτέλης έχοντας και το υπέρ του προβάδισμα «έψαχνε» τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτό που ήθελαν με τον Μεχία να στέλνει την μπάλα με ωραίο φαλτσαριστό σουτ στα αντίπαλα δίχτυα στο 67’ και να ισοφαρίζει το ματς. Μετά το 1-1 το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό. Οι δύο ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φτάσουν στη νίκη και στο φινάλε ο Πανθρακικός απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Γιουσούφ αποβλήθηκε στο 82ο λεπτό, όμως οι Κρητικοί όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω αλλά είπαν και την τελευταία τους λέξη! Ο Τζίλας με εξαιρετικό τελείωμα στην αμέσως επόμενη φάση έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, που κράτησε μέχρι το φινάλε το τρίποντο που την κρατάει ζωντανή για την παραμονή.

Οι συνθέσεις

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Μπόε, Καζναφέρης (72΄ Ούλα), Καλέ, Χαλκιαδάκης, Ολαϊτάν (62’ Γιουσούφ), Τζιλάς

Στον πάγκο: Δερμιτζάκης, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Σολάρι

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ντιγκινί, Εμπόου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Τζάνης, Ρομέου (63’ Μάρτινς), Μελίσσης, Τσουμάνης (46’ Ίγκορ)

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Μανού, Βιγιαφάνε, Ηλιάδης, Χρήστου

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Πηγή: sport-fm.gr