Η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπελενένσες εξελίσσεται σε εστία μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην Πορτογαλία. Ο γιατρός της ομάδας που βρέθηκε θετικός στον ιό εργάζεται και σε νοσοκομείο κοντά στην Λισαβόνα, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει δύο τμήματα καθώς ασθενείς ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Το νοσοκομείο Garcia de Orta στην Αλμάντα, ανακοίνωσε ότι τα τμήματα επειγόντων περιστατικών παιδιατρικών και εξωτερικών ιατρείων έκλεισαν από τις 10 μ.μ. την Τρίτη (30/11) και για περίοδο 14 ημερών. Επιπλέον, ανέφερε ότι όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον γιατρό – 28 άτομα στο σύνολο – βρίσκονται πλέον σε καραντίνα και παρακολουθούνται. Συνολικά, περίπου 100 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα επειδή ήρθαν σε επαφή με κάποιο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ομάδας.

Οι πορτογαλικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν τη Δευτέρα (29/11) 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, όλα σε παίκτες και προσωπικό της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπελενένσες, με πρώτο «φορέα» του ιού, ποδοσφαιριστή της που επέστρεψε πρόσφατα από τη Νότια Αφρική.

Εκπρόσωπος της ομάδας επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο γιατρός του συλλόγου που εργάζεται στο νοσοκομείο Garcia de Orta, μολύνθηκε με τη μετάλλαξη Όμικρον.