Η μία μετά την άλλη οι ομάδες κλείνουν θέσεις, αυτές τις μέρες με την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων, για το Μουντιάλ 2022 και η Γκάνα είναι μέσα σε αυτές που τα έχουν καταφέρει. Το θέμα είναι πώς τα κατάφερε, όμως, αφού η FIFA ανακοίνωσε ότι αρχίζει έρευνα για το πέναλτι της νίκης στον αγώνα με τη Νότια Αφρική, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο σφύριξε ο διαιτητής.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε εξελιχθεί σε τελικό πρόκρισης και αυτοί που πανηγύρισαν τελικά ήταν οι Γκανέζοι, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Αγιού. Το θέμα δεν είναι ότι ευστόχησε όμως αλλά ότι δεν θα έπρεπε να εκτελέσει καν, αφού ο διαιτητής… φαντάστηκε ότι έγινε πέναλτι στον Ντάνιελ Αμαρτέι.

Η φάση είναι τόσο ξεκάθαρη ώστε η Νότια Αφρική να κάνει επίσημο αίτημα τόσο προς τη FIFA όσο και προς το CAS, προκειμένου να κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έγινε και γιατί ο διαιτητής έδωσε αυτό το πέναλτι – δώρο στη Γκάνα.

Αίτημα στο οποίο απάντησε άμεσα η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία έκανε γνωστό ότι άνοιξε φάκελο για την υπόθεση και θα προχωρήσει στη σχετική έρευνα, χωρίς πάντως να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο πέραν αυτού.