Το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ισπανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πλησιάζει (11/11) και στην Ισπανία θυμήθηκαν μια από τις φορές που η «γαλανόλευκη» έκανε… ζημιά στην «Λα Ρόχα». Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «MARCA» αναφέρθηκε στη νίκη της Ελλάδας επί των Ισπανών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2003, το 1-0 στη Σαραγόσα.

«Ήταν μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Ήταν μία τεράστια έκπληξη. Κανένας δεν περίμενε να νικήσουμε. Ακόμη και η ισοπαλία ήταν υπέροχη για εμάς. Η Ισπανία, ιδίως εντός έδρας, είναι μία παντοδύναμη ομάδα. Η νίκη ήρθε με σουτ μου έξω από την περιοχή. Μετά δουλέψαμε για να κρατήσουμε το μηδέν και πήραμε τους τρεις πόντους. Αποδείχθηκαν καθοριστικοί για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είχαμε να προκριθούμε από το 1980, ήμουν πέντε τότε», δήλωσε.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο πως έζησε η ελληνική αποστολή την κατάκτηση του EURO στην Λισαβόνα το 2004. Αποκάλυψε, δε, και μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τον προπονητή της ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ. «Είναι πολλές και καλές οι αναμνήσεις. Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου, ένας οδηγός τώρα που είμαι προπονητής. Όταν κατακτήσαμε το EURO, φανταστείτε τους πανηγυρισμούς μας στο ξενοδοχείο. Εκείνη την ώρα, ο Ότο έφυγε, πήγε να κοιμηθεί, να ηρεμήσει. Τσούγκρισε μαζί μας με ένα ποτήρι κρασί, γιόρτασε, σηκώθηκε και έφυγε. Όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, οι εορτασμοί ήταν μεγάλοι, αλλά ποτέ δεν τον είδα να χάνει τον έλεγχο, ήταν ήρεμος», τόνισε.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση της Πέμπτης (11/11), ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, δήλωσε: «Τώρα, οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές σε σύγκριση με εκείνη την εποχή που εμείς αναγκάσαμε την Ισπανία να παίξει στο μπαράζ για να πάει στο EURO. Διαφορετικοί παίκτες, διαφορετικές συγκυρίες. Η Ισπανία είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει τη νίκη. Η Ελλάδα σιγά σιγά βελτιώνεται, βήμα βήμα. Αυτός είναι ο κατάλληλος δρόμος για να γίνουμε και πάλι ανταγωνιστικοί κόντρα στους καλύτερους και να περάσουμε στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων».