Η Ρόμα έμεινε στο 2-2 με την Μπόντο/Γκλιμτ για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Europa Conference League κι ο προπονητής της Ζοσέ Μουρίνιο τα έβαλε με τον Έλληνα διαιτητή, Τάσο Παπαπέτρου που σφύριξε τον αγώνα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε έντονα παράπονα για τις αποφάσεις που πήρε ο ρέφερι και πιο συγκεκριμένα για δύο πέναλτι, που κατά την άποψή του, δεν καταλόγισε υπέρ της ομάδας του το βράδυ της Πέμπτης (4/11) στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Μετά από το ματς ο «Special One» δήλωσε: «Δεν κάναμε τέλειο παιχνίδι, κάναμε πολλά λάθη, ακόμα και στη φάση της ανάπτυξης είχαμε μεγάλες δυσκολίες. Ωστόσο, υπήρξαν δύο καθαρά πέναλτι που δεν δόθηκαν. Αυτός ο διαιτητής θα γυρίσει ήρεμος στην Ελλάδα, στο σπίτι του, αλλά με εμάς τί γίνεται; Διότι αυτό που μένει είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαιτητές που αρχίζουν τη διεθνή τους καριέρα από το Europa Conference League. Η διαιτησία ήταν απολύτως καθοριστική. Δεν είπα λέξη στο ματς της Νορβηγίας (σ.σ. όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 6-1) διότι το αποτέλεσμα δεν εξαρτήθηκε από τους διαιτητές, σήμερα, όμως, ζητώ συγγνώμη, αλλά πρέπει να το πω. Ήταν δύο πεντακάθαρα πέναλτι».

Το ξέσπασμα του Πορτογάλου, δε, έγινε viral. Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο επιχείρησε να πείσει τον δημοσιογράφο να πει εκείνος πως ήταν πέναλτι στις εν λόγω φάσεις! Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα, η Ρόμα έχει επτά βαθμούς σε τέσσερα ματς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση κι ως εκ τούτου κινδυνεύει να μην πάρει την άμεση πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, με τους «τζαλορόσι» να μην παίζουν καλά ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αρχίσει να… φορτώνει τα αρνητικά τους αποτελέσματα στους διαιτητές. Την περασμένη Κυριακή μετά από την ήττα με 2-1 από τη Μίλαν κατήγγειλε πως οι αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης ήταν ευνοϊκές υπέρ των «ροσονέρι».