Η επιστροφή στις νίκες ήταν μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και το -4 στη βαθμολογία. Ο Απόλλων Σμύρνης, όμως, δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Τουλάχιστον όχι στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε με το σκορ στο 1-1 και με τους φιλοξενούμενους να βάζουν δύσκολα στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, όλα ήταν διαφορετικά και η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε τη νίκη με 4-1.

Το παιχνίδι άρχισε με γκολ για τους Θεσσαλονικείς, αφού στο 3′ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μια φάση όπου οι Τέιλορ και Τουτουαρίμα μπερδεύτηκαν. Ο ρέφερι πήγε και στο VAR, επιβεβαίωσε την απόφασή του και ο Σβαμπ εκτέλεσε στο 5′ και άνοιξε το σκορ. Το 1-0, όμως, δεν παρέμεινε πολύ… Στο 14′ ο Μαρτίνες έκανε τη σέντρα, η άμυνα των γηπεδούχων κοιμήθηκε και ο Παμλίδης με κεφαλιά ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους (1-1).

Από εκεί και πέρα, όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή του Απόλλωνα και στο 25′ είχε πολύ καλή ευκαιρία για το δεύτερο γκολ αλλά ο Κότσαρης απέκρουσε το σουτ του Αουγκούστο εντός περιοχής. Φάση που ουσιαστικά ήταν και η τελευταία αξιόλογη του πρώτου μέρους, αφού η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε καταφέρει να κλείσει όλους τους χώρους.

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης

Όλα εύκολα στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, όλα ήταν καλύτερα για τον δικέφαλο του βορρά. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε μεγάλη ευκαιρία στο 49′ με την κεφαλιά του Σβιντέρσκι που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Ιωαννίδης, έβαλε γκολ στο 54′ με κοντινή προβολή του Ελ Καντουρί αλλά ακυρώθηκε επειδή ήταν οφσάιντ όπως φάνηκε στο VAR και τελικά σκόραρε ξανά -και αυτή τη φορά μέτρησε κανονικά- στο 66′ με διαγώνιο σουτ του Σβιντέρσκι, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα (2-1).

Το παιχνίδι, πλέον, ήταν στα χέρια του ΠΑΟΚ και στο 72′ τα πάντα κρίθηκαν οριστικά, αφού από την εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς ο… ξεχασμένος Μιχαηλίδης έγραψε το 3-1 με καρφωτή κεφαλιά. Και στις καθυστερήσεις, ενώ άπαντες περίμεναν το σφύριγμα της λήξης, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε πτώση του Άκπομ (δεν φάνηκε να υπάρχει μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη αλλά ούτως ή άλλως όλα είχαν κριθεί), με τον Αουγκούστο να εκτελεί και να διαμορφώνει το τελικό 4-1.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (74′ Ροντρίγκο), Σβαμπ (74′ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί (77′ Άκπομ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι, Μπίσεσβαρ (77′ Μουργκ).

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (62′ Ντεντάκης), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (76′ Φαν Λα Πάρα), Μαρτίνες (62′ Ματέι), Τσιλούλης (85′ Ντάουντα), Ιωαννίδης (85′ Σαχλί).