Τρεις συνεχόμενες νίκες είχε η Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα και κυνηγούσε το 4×4, το οποίο είχε κάνει μόνο μία φορά, το 1965. Και άλλη μία τώρα, αφού τα γκολ των Αλάμπα και Βάσκεθ έδωσαν στους Μαδριλένους τη νίκη με 2-1 στη Βαρκελώνη και τους διατήρησαν στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας παράλληλα τους μπλαουγκράνα στο -5. Και κάπως έτσι άρχισε η νέα εποχή του Clasico, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι πια και ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αποχωρήσει από το 2018.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 25′ αλλά ο Ντεστ από καλή θέση, μετά το γύρισμα του Ντεπάι, αστόχησε. Η Ρεάλ, από την άλλη πλευρά, έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στο 32′, όταν και άνοιξε το σκορ: Αντεπίθεση, τρομερό διαγώνιο σουτ του Αλάμπα και 0-1.

Ο Πικέ θα μπορούσε να ισοφαρίσει τρία λεπτά αργότερα αλλά αστόχησε με κεφαλιά και από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος, όσο κι αν προσπαθούσε η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν δεν κατάφερνε τίποτα καλό επιθετικά.

Ο Αλάμπα

Το «κλείδωσε» με Βάσκεθ

Όσο για αυτή του Κάρλο Αντσελότι, διατηρούσε το προβάδισμα και στο 72′ είχε τεράστια ευκαιρία για το 0-2 αλλά ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να σκοράρει από το… ένα μέτρο!

Το έκανε, όμως, ο Βάσκεθ στο 92′, παίρνοντας το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Τερ Στέγκεν στον Βαλδέρδε, γράφοντας το 0-2 και σφραγίζοντας την 4η συνεχόμενη νίκη των Μαδριλένων επί των αιωνίων αντιπάλων τους, οι οποίοι απλά μείωσαν σε 1-2 στο 97′ με τον Αγουέρο.