Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Παρίσι η δίκη με κατηγορούμενο τον Καρίμ Μπενζεμά για τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά με το περίφημο sex tape, με την ακροαματική διαδικασία να αναμένεται να κρατήσει τρεις ημέρες.

Πέντε άνδρες δικάζονται, ενώ οι άλλοι τέσσερις – οι Άξελ Ανγκότ, Μουσταφά Ζουαουί, Γιουνές Χουάς, Καρίμ Ζενάτι – κατηγορούνται για απόπειρα εκβιασμού. Ο Μπενζεμά αντιμετωπίζει έως και 5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 90 χιλιάδων ευρώ σε περίπτωση που καταδικαστεί.

Ωστόσο, οι νομικοί εκπρόσωποι του Γάλλου επιθετικού της Ρεάλ, ζήτησαν την απαλλαγή του από τις κατηγορίες και στράφηκαν εναντίον του Βαλμπουενά.

«Ο Βαλμπουενά είναι θύμα των πράξεών του. Είναι ο ίδιος που έγραψε το ερωτικό βίντεο. Και υπάρχει άλλο ένα θέμα καθώς ουδείς ασχολείται με τη γυναίκα που είναι μαζί, ούτε καν οι αστυνομικοί.

Έγραψε το βίντεο σαν να έβγαζε selfie. Η κοπέλα δεν ήξερε ότι γινόταν καταγραφή. Το να γράψεις σε βίντεο κάποιον χωρίς να το γνωρίζει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι παράνομο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πηγή: Gazzetta.gr