Η Τράμπζονσπορ είναι η νέα πρωτοπόρος της Süper Lig, αφού πήρε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής κόντρα στη Φενέρμπαχτσε με 2-1, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα. Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε δύο γκολ και ηγήθηκε της ανατροπής των γηπεδούχων στον αγώνα, φτάνοντας τα επτά στη φετινή σεζόν.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στα πρώτα λεπτά, μέχρι να έρθει η φάση του 23′ που έκρινε τα πάντα. Από το φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ο Μπακασέτας εκτέλεσε χαμηλά, πέρασε την μπάλα κάτω από το τείχος που είχαν στήσει οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε και δίπλα από τον… ξαπλωμένο Οσάγι Σάμουελ, που βρισκόταν πίσω από το τείχος και με τη βοήθεια από την γκάφα του Αλτάι Μπαγιντίρ, έγραψε το 1-1.

Το πρώτο του τώρα γκολ προκάλεσε το θαυμασμό της ομάδας της Τραπεζούντας.

Το τέρμα αυτό δέχθηκε… αποθεωτικά σχόλια από τους γείτονες, ενώ κέρδισε και τον θαυμασμό του προέδρου της Τράμπζονσπορ, Αχμέτ Αγκάογλου.

«Μπράβο σου, απορώ πώς το έβαλες με παίκτη στο έδαφος, για άλλη μια φορά σκόραρες» και τον Μπακασέτα να απαντά: «Θεώρησα ότι ήταν πιο λογικό να εκτελέσω χαμηλά από να τη στείλω ψηλά πάνω από το τείχος».

Το… συρτάκι των Μπακασέτα-Σιώπη

Με το τέλος της αναμέτρησης τώρα, οι παίκτες της Τράμπζονσπορ, μαζεύτηκαν στο κέντρο και χόρεψαν μια νέα βερσιόν για το πώς πρέπει να χορεύουμε… συρτάκι, με τους δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, Τάσο Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη να δίνουν το ρυθμό.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος χορός ονομάζεται «Kolbastı» στην Τουρκία κι είναι ένας ειδικός χορός που χορεύεται κι αγαπιέται ιδιαίτερα στην Τραπεζούντα.