Στις 23 αυτού του μήνα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει προγραμματισμένη τη Γενική Συνέλευση των μελών της. Ο βάσκικος σύλλογος λαϊκής βάσης έχει ήδη ανακοινώσει την ατζέντα αυτής της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο «Σαν Μαμές». Μία από τις καινοτομίες σε αυτή τη συνέλευση θα είναι το αίτημα του διοικητικού συμβουλίου με πρόεδρο τον Αϊτόρ Ελιθέγι προς τα μέλη-ιδιοκτήτες του κλαμπ για κατ’ άτομο «συνεισφορά Covid» της τάξης των 120 ευρώ για την τρέχουσα σεζόν. Ο λογιστικός αντίκτυπος της πανδημίας στο ταμείο των «λιονταριών», σύμφωνα με τον ίδιο τον σύλλογο του Μπιλμπάο, είναι 52 εκατομμύρια ευρώ, αν και η πραγματική ζημιά υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Η οδηγία εκφράστηκε ήδη στην έκτακτη συνέλευση του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ότι «μια έκτακτη και οριζόντια βοήθεια προς τον σύλλογο θα προταθεί για έγκριση στην τακτική συνέλευση του 2021 που θα κανονίζει την είσπραξη των τελών συμμετοχής για το έτος 2022». Στη νέα συνάντηση το Διοικητικού Συμβουλίου θα υποβάλει στους αντιπροσώπους την πρόταση ενός επιπλέον τέλους 120 ευρώ για καθένα από τους εταίρους-μέλη της ομάδας.

Πιθανό να μην καρποφορήσει το αίτημα

Παρά την ισχυρή σχέση που έχει ο σύλλογος (με τη μοναδική να φιλοσοφία ν’ αγωνίζονται μονάχα Βάσκοι ή παίκτες που αναπτύχθηκαν στην περίφημη ακαδημία του «Λεθάμα») με τους οπαδούς, η πρότασή είναι πιθανό να μην καρποφορήσει, αν και η δικαιολογία είναι πως πρόκειται για τη σωτηρία του. Ο Ελιθέγι δεν είναι δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών. Άλλωστε, μέσα στην πανδημία πήρε αποφάσεις που εξόργισαν τους φίλους του κλαμπ, σε σημείο να μην… περάσει ο προϋπολογισμός που είχε προτείνει για την περασμένη σεζόν.

Μια άλλη από τις συμφωνίες της προηγούμενης έκτακτης συνέλευσης ανέφερε ότι «ο τελικός διακανονισμός της ποσόστωσης του 2021 θα κανονικοποιηθεί με την ποσόστωση του 2022 από τα παιχνίδια που έχουν παίξει και ανάλογα με το αν τα μέλη είχαν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στις θέσεις τους». Δηλαδή το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από την ετήσια συνδρομή κάθε μέλους για το 2022.