Με καλό μάτι βλέπει το σχέδιο για τη European Super League, το οποίο στηρίζουν ακόμη οι Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, ο Ρονάλντο.

Από τον Απρίλιο, όταν και είχε ανακοινωθεί η νέα λίγκα που ίδρυαν 12 μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, στο πόλεμο δημιουργήθηκε ένα σχίσμα. Από τη μία είναι η UEFA, από την άλλη είναι η European Super League. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι τρεις ομάδες που έχουν αρνηθεί να επιστρέψουν στην ECA και επιμένουν για το νέο πρότζεκτ.

Υπέρ αυτών των τριών ομάδων, λοιπόν, τάχθηκε ο Ρονάλντο, ο οποίος είναι πλέον πρόεδρος της ισπανικής Βαγιαδολίδ, ερωτηθείς για το θέμα. «Οφείλω να παραδεχτώ πως η European Super League δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Οι οπαδοί πάντα θέλουν να βλέπουν αγώνες μεταξύ των κορυφαίων ομάδων. Λατρεύουν να παρακολουθούν Ρεάλ εναντίον Ίντερ ή Μίλαν και Σίτι απέναντι στην Παρί», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου παλαίμαχου άσου.

Η λύση θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Όπως και να έχει, η διαμάχη ανάμεσα στην UEFA και τις Ρεάλ – Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για καιρό ακόμη. Τα τρία κλαμπ, άλλωστε, έχουν προσφύγει στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας να αποφανθούν αν η UEFA έχει ή όχι μονοπώλιο. Και η αλήθεια είναι πως οι νομικοί των τριών ομάδων εκφράζουν σιγουριά ότι η απόφαση θα είναι υπέρ τους.