Η νίκη της πρεμιέρας επί του Απόλλωνα Σμύρνης δεν είχε συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ με 1-0.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 3′ με τον Πίρσμαν και να ανοίγουν το σκορ στο 5′ με τρομερό σουτ του Γκαρντάβσκι, με τους πράσινους να είναι… αλλού. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βελτιώθηκε κάπως και ανέβηκε στη συνέχεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόταν να κάνει φάσεις.

Για την ακρίβεια, σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πραγματικά πλησίασε στο γκολ μόνο στο 42′ με τον Αϊτόρ, το σουτ του οποίου μετά τη σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά έφυγε λίγο άουτ. Κακό πρώτο 45λεπτο, με λίγα λόγια, για το «τριφύλλι», το οποίο μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναθηναϊκός έκλεισε στο μισό γήπεδο τους Γιαννιώτες αλλά και πάλι δυσκολευόταν να μετουσιώσει την κατοχή της μπάλας σε ευκαιρίες. Στο 59′, μάλιστα, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ για χέρι του Αϊτόρ καθώς έπεφτε μετά την ντρίμπλα του Πίρσμαν, αλλά τελικά άλλαξε απόφαση μέσω VAR.

Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που προκάλεσε νεύρα στους πράσινους, γεγονός που δεν τους βοηθούσε στο να παίξουν ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό, ψάχνοντας την ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός έφτανε ως την περιοχή των γηπεδούχων αλλά εκεί κολλούσε πάντα, με συνέπεια να μην απαντήσει ποτέ στο γκολ του Γκαρντάβσκι και τελικά να ηττηθεί…

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Καραχάλιος (70′ Σιόντης), Περέα, Κόντε (42′ Μορέιρα, 86′ Μιλιντσεάνου).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (70′ Βιγιαφάνιες), Αϊτόρ (70′ Παλάσιος), Βιτάλ (79′ Χατζηγιοβάνης), Λούντκβιστ (56′ Ιωαννίδης), Καρλίτος (79′ Μακέντα).