Ένα μικρό ποσοστό ανεμβολίαστων που ανέρχεται σε 5% θα μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες μαζικού αθλητισμού, μετά από απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, στους αγώνες μαζικού αθλητισμού, από 1/9/2021, αποφασίστηκε να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας.

«Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας.

Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.