Το Κόπα Αμέρικα μπορεί να πέρασε από… σαράντα κύματα, αλλά τελικά έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 13 Ιουνίου (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα). Η Βραζιλία ανέλαβε τη διοργάνωση, μετά την αδυναμία που έδειξαν Αργεντινή και Κολομβία, ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό.

Πλήθος κρουσμάτων έχουν προκύψει στη διοργάνωση, η οποία μετρά μόλις δύο ημέρες αγωνιστικής δράσης. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, έχουν υπάρξει 41 μολύνσεις από Covid-19 μεταξύ παικτών, μελών των τεχνικών τιμ και του προσωπικού που συνεργάζεται για να γίνουν οι αγώνες.

Πολλοί εκφράζουν αμφιβολίες για το αν υπό αυτές τις συνθήκες θα ολοκληρωθεί ομαλά το Κόπα Αμέρικα, σε μια χώρα μάλιστα που χθες ανακοίνωσε περίπου 40.000 νέα κρούσματα, συνολικά πάνω από 17.450.000, ενώ μετρά ήδη πάνω από 488.000 θανάτους.

Οι αποστολές εύλογα ανησυχούν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η Αργεντινή έχει επιλέξει μετά τους αγώνες να επιστρέφει στη χώρα της και να μη διαμένει στη Βραζιλία.