Δύο βαθμοί στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Με τέτοια άθλια συγκομιδή, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί και δεν αξίζει να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα στην Ισπανία, το οποίο ουσιαστικά αποχαιρέτησε με το 3-3 στην έδρα μιας Λεβάντε που έπαιζε για την τιμή των όπλων, έστω και αν χρειάζονταν έναν βαθμό για να σωθεί και μαθηματικά.

Οι Μπλαουγκράνα προηγήθηκαν 2-0 και 3-2, αλλά έμειναν στην ισοπαλία και, με ματς περισσότερο, βρίσκονται στο -1 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και στο +1 από την Ρεάλ, οι οποίες έχουν την ευκαιρία το επόμενο διήμερο να την αφήσουν πίσω, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Με το καθιερωμένο πλέον 3-5-2, αλλά τον Ουσμάν Ντεμπελέ σε ρόλο δεξιού μπακ – χαφ, οι Μπλαουγκράνα μπήκαν πολύ δυνατά και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Πέδρι, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας σωθεί και χωρίς άγχος, ισορρόπησαν σταδιακά το παιχνίδι, αφήνοντας όμως χώρους που εκμεταλλεύτηκε η Μπάρτσα για να «καθαρίσει» (όπως νόμιζε τουλάχιστον…) το ματς από το πρώτο ημίχρονο, με συνήθη οδηγό τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός, σχεδόν πέφτοντας, άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό και συμμετείχε στην κούρσα του Ντεμπελέ και την ασίστ του Γάλλου στον Πέδρι, ο οποίος σκόραρε μετά από 28 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς γκολ, για το 0-2 (34′).

Η Λεβάντε επιχείρησε να μπει ξανά στο ματς με σουτ – φαρμάκι του Ένις Μπάρντι, αλλά ο… Μέσι της εστίας για την Μπάρτσα, ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, αποσόβησε την μείωση του σκορ από τον Σκοπιανό.

Όλα έδειχναν ένα ήσυχο δεύτερο 45λεπτο για τους Καταλανούς, οι οποίοι όμως έδειξαν και πάλι τάσεις… αυτοκτονίας, καταρχήν με την αλλαγή του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος έβγαλε τον τραυματία Ρόναλντ Αραούχο και, αντί να βάλει ως τρίτο στόπερ τον Όσκαρ Μινγκέθα, έκανε και πάλι πείραμα με τον Σέρτζι Ρομπέρτο.

Η Λεβάντε άρχισε να πατάει πιο γερά στα πόδια της εκμεταλλευόμενη τα λάθη της αντιπάλου της και, με κεφαλιά του Γκονθάλο Μελέρο (57′) και γκολάρα του Χοσέ Λουίς Μοράλες (59′), ισοφάρισε σε 2-2, απέναντι σε μια απαθή Μπαρτσελόνα.

Ο Ντεμπελέ, ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, τους έδωσε ξανά το προβάδισμα σχεδόν αμέσως (64′), αλλά η Λεβάντε και ο… Κούμαν δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Ολλανδός θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, έβγαλε έξω μαζί Γκριέζμαν – Ντεμπελέ και ο Σερζίνιο Ντεστ, ο οποίος πήρε την θέση του δεύτερου, γλίστρησε και έδωσε την ευκαιρία στην Λεβάντε να ισοφαρίσει εκ νέου, με σέντρα του Τόνιο και κεφαλιά του Σέρχιο Λεόν (83′).

Ήταν πλέον αργά για νέα αντίδραση της κουρασμένης Μπαρτσελόνα, η οποία πέταξε το πρωτάθλημα τις τελευταίες εβδομάδες, αποτυγχάνοντας να νικήσει Γρανάδα (εντός έδρας ήττα με 2-1), Ατλέτικο Μαδρίτης (εντός έδρας 0-0) και Λεβάντε (εκτός έδρας 3-3).

Η Ατλέτικο, η οποία απόψε υποδέχεται την Ρεάλ Σοσιεδάδ (12/05, 23:00) και η Ρεάλ, η οποία αύριο αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Γρανάδα (13/05, 23:00), έχουν μοναδική ευκαιρία να… κουνήσουν μαντήλι στους Καταλανούς.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των τριών μονομάχων του τίτλου:

  1. Ατλέτικο Μαδρίτης (77 β.): Ρεάλ Σοσιεδάδ (εντός), Οσασούνα (εντός), Βαγιαδολίδ (εκτός).
  2. Μπαρτσελόνα (76 β.): Θέλτα (εντός), Έιμπαρ (εκτός).
  3. Ρεάλ Μαδρίτης (75 β.): Γρανάδα (εκτός), Αθλέτικ Μπιλμπάο (εκτός), Βιγιαρεάλ (εντός).

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ): Αϊτόρ – Μιραμόν (75′ Κόκε), Ρούμπεν Βέζο, Ντουάρτε (62′ Μάλσα), Τόνιο – Ντε Φρούτος, Μελέρο, Ρομπέρ, Μπάρντι (62′ Ντάνι Γκόμεθ) – Ρότζερ (75′ Σέρχιο Λεόν), Μοράλες (90′ Κοχορασβίλι).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Αραούχο (46′ λ. τρ. Σέρτζι Ρομπέρτο / 84′ λ. τρ. Ρίκι Πουτς)), Πικέ, Λενγκλέ – Ντεμπελέ (82′ Ντεστ), Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι (74′ Μινγκέθα), Τζόρντι Άλμπα – Μέσι, Γκριεζμάν (82′ Μπρέιθγουεϊτ).

Πηγή: gazzetta.gr