Μετά από τους περισσότερους εκ των 12 κορυφαίων συλλόγων, που παραδέχθηκαν μέσω των στελεχών τους ότι το εγχείρημα για τη δημιουργία της European Super League ήταν ένα σχέδιο αρκετά φιλόδοξο, που μάλλον δεν θα προχωρήσει, ήλθε η σειρά της JPMorgan να κάνει πίσω.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σχετική δήλωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα από εκπρόσωπο της αμερικανικής τράπεζας, η οποία ήταν και ο βασικός χρηματοδότης της ESL, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εκτιμήσαμε λανθασμένα την αποδοχή αυτού του εγχειρήματος στον ευρύτερο κόσμο του ποδοσφαίρου και τον αντίκτυπο που θα είχε στο μέλλον. Πήραμε το μάθημα».

Πάντως, εάν κανείς λάβει υπόψη τις δηλώσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ, του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, που φαίνεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από όλο αυτό το πλάνο για τη δημιουργία της κλειστής ευρωπαϊκής Λίγκας, το σχέδιο ίσως να μην πάει οριστικά… στα βράχια.

Μένει να φανεί κατά πόσο οι ισχυροί σύλλογοι στο ποδόσφαιρο της γηραιάς ηπείρου θα συνεχίζουν τον σχεδιασμό και κυρίως την υλοποίηση των πλάνων που θα τους φέρουν περισσότερα έσοδα στα ταμεία τους.