Οι πρώτοι ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας είναι προγραμματισμένοι για σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, με τα φώτα να στρέφονται στους «Ζωσιμάδες» στις 18:00 και στο ΟΑΚΑ στις 20:00 για τους αγώνες ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο ντέρμπι «δικεφάλων», το αρνητικό κλίμα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στα… στρατόπεδά τους θέλουν να αντιστρέψουν και οι δύο, οι οποίοι παίζουν στο στάδιο του Αμαρουσίου (20:00, CosmoteSport 2), θέλοντας να κάνουν το πρώτο βήμα για τον τελικό της διοργάνωσης. Η Ένωση προέρχεται από τη βαριά ήττα 1-5 από τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι, ενώ οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Έκαστες οι ομάδες θέλουν να ξεχάσουν ό,τι έγινε την Κυριακή με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει με σχήμα 4-3-3. Την «κιτρινόμαυρη» εστία λογικά θα υπερασπιστεί ο Τσιντώτας, ο οποίος μπροστά του πιθανότατα θα έχει τους Νταντσένκο, Νεντελτσιάρου, Σβάρνα και Λόπες. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος και Μάνταλος, ενώ στην επίθεση θα παίξουν οι Γκαρσία, Αλμπάνης (ίσως και ο Τάνκοβιτς) και Ανσαριφάρντ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χατζηεμμανουήλ, Αθανασιάδης, Χνιντ, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σαρδέλης, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Κοσίδης και Μαχαίρας. Εκτός πλάνων του Μανόλο Χιμένεθ έμειναν οι Τσιγκρίνσκι, Λάτσι, Μπακάκης, Ραντόνια και Χριστόπουλος, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικά προγράμματα εκγύμνασης, όπως και οι Σάκχοφ και Σιμόες.

Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί και εκείνος με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Σβαμπ, Ντόουγκλας και Ελ Καντουρί, ενώ στην επίθεση θα είναι οι Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης και Κρμέντσικ

Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπαμπά, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Καγκάβα, Ουάρντα, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Λάμπρου, Σφιντέρσκι και Κούτσιας. Ο Πάμπλο Γκαρσία, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Δύο ώρες νωρίτερα, στις (18:00, CosmoteSport 2), το ζευγάρι έχει φαβορί, που είναι ο Ολυμπιακός, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ισχυρό κίνητρο να γράψει μια από τις σπουδαιότερες σελίδες στην ιστορία του. Οι Πειραιώτες θέλουν να φτάσουν στην κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ, όμως ο δρόμος μέχρι τον τελικό δεν είναι εύκολος. Οι Ηπειρώτες έχουν αποδείξει πως είναι… σκληρό καρύδι και μια ομάδα με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο.

Ο ΠΑΣ αναμένεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό με σχήμα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Λοντίγκιν, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σάλιακα, Κάργα, Εραμούσπε και Πίρσμαν. Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν οι Κάστρο και Ντομίνγκες, με τους Ελευθεριάδη, Καρτάλη και Παμλίδη να είναι πίσω από τον Μιλιντσεάνου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτσεσιώτης, Παντελάκης, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Λιάσος, Λώλης, Γροσδάνης και Μπρένερ. Εκτός έμειναν οι Σιόντης, Κρίζμαν, Νάουμετς, Δούμτσης, Αθανασίου και Τριάδης, που είναι τα προβλήματα του Αργύρη Γιαννίκη.

Από την πλευρά τους, οι νταμπλούχοι Ελλάδας αναμένεται να παίξουν με το 4-3-3 των τελευαίων ματς. Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σα, ο οποίος μπροστά του θα έχει τα τρία στόπερ Παπασταθόπουλο, Σεμέδο, Μπα και ως μπακ χαφ τους Λαλά και Χολέμπας. Ο Εμβιλά και ο Καμαρά θα είναι οι χαφ (εκτός αν επιλεχθεί ο Μπουχαλάκης), ενώ την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Μπρούμα, Μασούρας και Ελ Αραμπί.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρίστινσον, Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνης, Κάιπερς και Χασάν. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υπολογίζει τους Βαλμπουενά και Βρουσάι.