Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τη Γεωργία, ο Φαν Σιπ αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία της Γεωργίας, στο τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του για να πάρει τη νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στα ηγετικά χαρακτηριστικά του Τάσου Μπακασέτα.

Η Εθνική είναι σε πολύ καλό επίπεδο, σύμφωνα με τον Φαν Σιπ, ο οποίος τόνισε ότι για να νικήσει η ομάδα θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και να ακολουθήσει το πλάνο.

Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι η ομάδα: «Η ομάδα είναι καλά, σε πολύ καλό επίπεδο. Είχαμε κάποια μικρά προβλήματα, αλλά είναι όλοι διαθέσιμοι. Αυτά είναι τα καλά νέα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο. Η Γεωργία είναι μια πολύ καλή ομάδα, είχαν πολύ καλές εμφανίσεις με Ισπανία και Σουηδία και άξιζαν περισσότερα ίσως. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο ματς, δεν υπάρχουν εύκολα ματς, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θέλουμε να κερδίσουμε και αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να το πετύχουμε».

Για τη Γεωργία και το πώς παίζει: «Άλλαξαν προπονητή κα παρατάσσονται πλέον με τον Σανιόλ. Γάλλος προπονητής που έχει παίξει σε ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου και προσπαθεί να βάλει τις ιδέες του στη ομάδα.

Παίζουν συμπαγές ποδόσφαιρο, ως μια ομάδα, είναι πολύ γρήγοροι στις μεταβιβάσεις, όταν έχουν την μπάλα, έχουν γρήγορους παίκτες μπροστά και γι’ αυτό όταν χάνουμε την μπάλα θα πρέπει να είμαστε στις σωστές θέσεις, να μικραίνουμε τους χώρους. Είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Για την 11άδα που θα παρατάξει και αν θα κάνει αλλαγές: «Θα το δούμε αυτό. Είχαμε κάποιους μικροτραυματισμούς όπως είπα, είχαμε και το φιλικό με την Ονδούρα. Είδαμε κι άλλους παίκτες, θέλω να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και θα πάρω τις αποφάσεις μου πριν από το ματς».

Για τα στοιχεία που διέκρινε στον Μπακασέτα και τον έχρισε αρχηγό: «Έχουμε λίγους παίκτες, μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά κι ο Τάσος είναι ένα απ’ αυτά τα παιδιά. Είναι το καλό παράδειγμα, ηγείται με το παιχνίδι του και τη συμπεριφορά του.

Βοηθάει τους συμπαίκτες του εντός και εκτός γηπέδου, είναι ένας ηγέτης αλλά δεν είναι ο μόνος. Αυτή τη στιγμή βγαίνει μπροστά ο Τάσος, γιατί ο αρχηγός και ανταποκρίνεται σ’ αυτήν την ευθύνη με το σωστό τρόπο».

Πηγή: gazzetta.gr