Έντονη είναι η κριτική στον Ζιλμπέρτο Σίλβα για το γεγονός ότι φέτος… απέχει από τον καλό του εαυτό! Αντιθέτως, οι αριθμοί λένε άλλα και ο Βραζιλιάνος εξακολουθεί να είναι ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του Παναθηναϊκού!

O Zιλμπέρτο Σίλβα, κατά γενική ομολογία, παρουσιάζει φέτος τον χειρότερό του εαυτό από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό και η κριτική που έγινε από τον Κώστα Αντωνίου συμπεριελάμβανε και αυτόν. Ίσως ελαφρυντικό να αποτελεί το γεγονός ότι ο 34χρονος μέσος παίζει συνεχώς, καθώς έχει αγωνιστεί στους 8 από τους 9 αγώνες του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα, με τον Κατσουράνη και τον Τζόρβα να τον ξεπερνάνε μόνο! Επίσης στα λεπτά συμμετοχής είναι δεύτερος με 752, όσα έχει και ο Βύντρα.

Από εκεί και πέρα, ο Ζιλμπέρτο έχει κατηγορηθεί ότι φέτος είναι επιρρεπής στα λάθη, ωστόσο στη σχετική κατηγορία είναι μόλις 5ος με 34 συνολικά, πίσω από τους Λουίς Γκαρσία, Κατσουράνη, Λέτο και Βύντρα! Σε μια θέση μάλιστα με αυξημένο δείκτη δυσκολίας, όπως αυτή του αμυντικού μέσου…

Ούτε και στις πάσες υπολείπεται των συμπαικτών του καθώς με 62 συνολικά είναι 3ος, πίσω από τον Κατσουράνη που έχει 84 και τον Λουίς Γκαρσία που έχει 64 και πολύ μπροστά από τον 4ο Βύντρα με 39! Ακόμα και στις ασίστ, που έχει μία, τον περνούν μόνο οι Λέτο και Κατσουράνης με 2, ενώ είναι μαζί με τον Νίνη και τον Χριστοδουλόπουλο.

Πάρα πολύ ψηλά είναι και στη λίστα με τα κλεψίματα, καθώς τον περνάει μόνο ο Τζόρβας με 34, ο Σίλβα έχει 21 και ο Μπουμσόνγκ που είναι 3ος, έχει 18. Στις επεμβάσεις είναι 4ος με 14, πίσω από Τζόρβα (23) και δύο αμυντικούς, τους Σαριέγκι (21) και Μπουμσόνγκ (19).

Πιο πίσω είναι στην κατηγορία των φάουλ, όπου πολλές φορές αντικατοπτρίζει τη μαχητικότητα ενός παίκτη μέσα στο γήπεδο, αν και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν ήταν ποτέ ο ιδιαίτερα αντιαθλητικός παίκτης. Ο 34χρονος μέσος έχει 10 φάουλ και είναι 6ος, έναντι 19 του πρώτου Λουίς Γκαρσία.

Όπως φαίνεται λοιπόν από την παράθεση των αριθμών, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εξακολουθεί στα 34 του να παίζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου με τον Παναθηναϊκό. Λένε όμως οι αριθμοί πάντα την αλήθεια, ειδικά στο ποδόσφαιρο όπου φαίνεται διαμορφώνουν μια εικονική πραγματικότητα; Η απάντηση ανήκει στον φίλαθλο που πάει στο γήπεδο και βλέπει δια ζώσης τι κάνει ο Βραζιλιάνος…

Πηγή: gazzetta.gr