Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδας ήταν στις 18 Νοεμβρίου με τη Σλοβενία, σε εκείνο το 0-0 της Ριζούπολης, αποτέλεσμα που της έδωσε τη δεύτερη θέση στον όμιλό της στο Nations League. Μετά από 118 ημέρες, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε τις κλήσεις για τα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 εναντίον της Ισπανίας (25/3, 21.45, Γρανάδα) και της Γεωργίας (31/3, 21.45, Τούμπα), καθώς και για το φιλικό με την Ονδούρα (28/3, Τούμπα).

Συγκριτικά με τις κλήσεις του Νοεμβρίου για τους αγώνες με Κύπρο, Μολδαβία και Σλοβενία, οι σημερινές (16/3) παρουσιάζουν αλλαγές. Συγκεκριμένα, οκτώ ποδοσφαιριστές έμειναν τώρα εκτός, ενώ τα νέα πρόσωπα είναι πέντε. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί που «κόπηκαν», ποια είναι η φετινή παρουσία τους στις ομάδες που ανήκουν, αλλά και τα πέντε νέα πρόσωπα.

Αυτοί που «κόπηκαν»

Γιάννης Μιχαηλίδης

Ο 21 ετών αμυντικός του ΠΑΟΚ έχει κάνει φέτος 19 συμμετοχές, οι 12 για τη Super League Interwetten. Όλο τον Ιανουάριο πραγματοποίησε μία συμμετοχή, τρεις τον Φεβρουάριο και μία τον Μάρτιο, στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία.

Μπάμπης Λυκογιάννης

Ο 27χρονος αριστερός μπακ της Κάλιαρι μετρά 24 παρουσίες, 22 στη Serie A και δύο στο Coppa Italia. Τελευταία του παρουσία ήταν η ολιγόλεπτη στο προχθεσινό ματς Κυπέλλου με την Αταλάντα, ενώ στο Πρωτάθλημα έπαιξε στις 7 Μαρτίου με τη Σαμπντόρια.

Λάζαρος Ρότα

Ο 23χρονος δεξιός μπακ έκανε ντεμπούτο στην Εθνική με προπονητή τον Φαν’τ Σιπ, αλλά σε αυτές τις κλήσεις δεν προτιμήθηκε από τον Ολλανδό. Φέτος έχει κάνει 20 συμμετοχές με τη Φορτούνα Σιτάρντ, εκ των οποίων τις 18 στην Eredivisie. Η τελευταία του γεμάτη συμμετοχή ήταν στις 5 Φεβρουαρίου 2021, στην ήττα (0-1) από τη Χέρακλες.

Βασίλης Μπάρκας

Ο 26χρονος τερματοφύλακας της Σέλτικ έχει πραγματοποιήσει φέτος 20 συμμετοχές, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν αγωνίζεται. Για την ακρίβεια, η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν στις 20 Ιανουαρίου 2021, στο 2-2 με τη Λίβινγκστον.

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός της Μπόχουμ έχει αγωνιστεί φέτος σε μόλις οκτώ παιχνίδια στη 2.Bundesliga και άλλη μία στο Κύπελλο Γερμανίας. Είναι τραυματίας και η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 15 Δεκεμβρίου 2020 κόντρα στο Ανόβερο (ήττα 2-0 της ομάδας του).

Δημήτρης Κουρμπέλης

Αν ήταν υγιής ο 27χρονος χαφ του Παναθηναϊκού δεδομένα θα είχε θέση στις επιλογές του Φαν’τ Σχιπ. Λόγω της επέμβασης στους κοιλιακούς έχει κάνει φέτος μόλις δέκα συμμετοχές και η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2020 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τάσος Χατζηγιόβανης

Ο 23χρονος εξτρέμ του Παναθηναϊκού έκανε ντεμπούτο στην Εθνική μέσα από τις προηγούμενες κλήσεις, όταν χρησιμοποιήθηκε κόντρα σε Κύπρο και Μολδαβία. Μετρά φέτος 25 συμμετοχές, ένα γκολ και τέσσερις ασίστ με τους «πράσινους».

Ευθύμης Κουλούρης

Παρά τον υποβιβασμό της, ο 25χρονος επιθετικός έμεινε στην Τουλούζ, με την οποία έχει παίξει εφέτος σε 519 λεπτά στο Πρωτάθλημα (εννέα συμμετοχές), ενώ μετρά τρεις παρουσίες στο Κύπελλο (50 λεπτά συμμετοχής). Στη Ligue 2 έπαιξε για τελευταία φορά στις 5 Ιανουαρίου 2021, ενώ στο Κύπελλο χρησιμοποιήθηκε για 11 λεπτά στις 5 Μαρτίου 2021 απέναντι στην Ομπάν.

Τα νέα πρόσωπα

Στέφανος Καπίνο

Στη Βέρντερ Βρέμης δεν έβρισκε χρόνο συμμετοχής, αλλά μετά την υπογραφή στη Σαντχάουζεν (ομάδα δεύτερης κατηγορίας Γερμανίας) όχι μόνο έχει αρχίσει να παίζει, αλλά και να κάνει καλές εμφανίσεις. Ο 26χρονος γκολκίπερ έχει συμμετάσχει σε εννέα ματς της γερμανικής ομάδας, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση (17η) με έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 15 ήττες). Έχει εκπροσωπήσει εννέα φορές τη «γαλανόλευκη» και η τελευταία του παρουσία ήταν στις 25 Μαρτίου 2017, στο 1-1 με το Βέλγιο.

Ντίνος Μαυροπάνος

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει και το τελευταίο διάστημα αποτελεί βασικό στέλεχος της Στουτγκάρδης.

Έχει αγωνιστεί σε 15 παιχνίδια με τους «Σουηβούς» και παρότι έχει κληθεί στην Εθνική στο παρελθόν, δεν έχει κάνει ακόμη ντεμπούτο. Υπενθυμίζεται ότι ανήκει στην Άρσεναλ, η οποία τον παραχώρησε δανεικό στη Στουτγκάρδη (8η στη Μπουντεσλίγκα).

Θανάσης Ανδρούτσος

Με 17 συμμετοχές, δύο γκολ και τρεις ασίστ με τον Ολυμπιακό ο Θανάσης Ανδρούτσος πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Η θετική του παρουσία με τους «ερυθρόλευκους» σε συνδυασμό με τη λειψανδρία της Εθνικής στη θέση του δεξιού μπακ αναμενόμενα οδήγησαν τον Φαν’τ Σιπ στην επιλογή του. Η μία και μοναδική μέχρι σήμερα παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καταγράφηκε στις 15 Μαΐου 2018, στο φιλικό με τη Σαουδική Αραβία, με προπονητή Μίχαελ Σκίμπε.

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Τη σεζόν 2018-2019 ο 29χρονος στόπερ έκανε δύο συμμετοχές όλες κι όλες με το Αμβούργο. Το 2019-2020 έπαιξε τέσσερις φορές. Ύστερα από μια καταστροφική διετία, αγωνίζεται πλέον στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, με την οποία μετρά 12 συμμετοχές και ένα γκολ σε 1038 λεπτά. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 6 Μαρτίου 2021, στο 0-0 με τη Σλάβεν Μπελούπο για το πρωτάθλημα. Με την Εθνική έχει παίξει 29 φορές, ενώ έχει βάλει τέσσερα γκολ. Η τελευταία του συμμετοχή στη «γαλανόλευκη» σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018, στη νίκη (0-1) επί της Αιγύπτου σε φιλικό.

Τάσος Δουβίκας

Ο 21 ετών στράικερ πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά του όσο καιρό αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο. Με τον Βόλο έχει παίξει σε 30 ματς με απολογισμό 13 γκολ και τρεις ασίστ. Δεν έχει κληθεί ποτέ ξανά στην Εθνική και μένει να φανεί εάν θα πραγματοποιήσει ντεμπούτο.

Πηγή: gazzetta.gr