Αρκετά αφιλόξενο αποδεικνύεται το Αγρίνιο για τον Παναθηναϊκό, καθώς έχασε με 1-0 από τον Παναιτωλικό για την 23η αγωνιστική της Super League 1, τέσσερις ημέρες μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, που έμελλε να κρίνει και τον νικητή, σημείωσε για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ο Εντινγκά στο 6ο λεπτό. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους και μια αδράνειά στην άμυνά τους, ενώ έπεσαν και σε έναν εκπληκτικό Μελίσσα, υπερασπίστηκε τα γκολπόστ των γηπεδούχων από… σπόντα, καθώς ο Κνετ είχε ένα ατύχημα στην κουζίνα του σπιτιού του.

Με αυτό το αποτέλεσμα μπήκε και τέλος στο αήττητο του «τριφυλλιού» στον β’ γύρο του πρωταθλήματος της Super League 1, με το Αγρίνιο να αποδεικνύεται μια πολύ κακή έδρα για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, η οποία έμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας, 3 βαθμούς πίσω από Άρη και ΑΕΚ. Αντίθετα, το σύνολο του Τραϊανού Δέλλα ανέβηκε 12η, προσπερνώντας ξανά τα Λαμία.

Γκολ με το… καλημέρα

Ο Παναιτωλικός βρήκε το ιδανικό σενάριο στην αναμέτρηση και μόλις στο 6′ κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ, χάρη στον «κεραυνό» του Εντινγκά από τα δεξιά της περιοχής, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να μην μπορεί να απομακρύνει σωστά την μπάλα από την περιοχή του Διούδη.

Από εκείνο το σημείο μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, το «τριφύλλι» πήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε κανένα τρόπο να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή των γηπεδούχων. Το ακυρωθέν γκολ του Μαουρίσιο στο 16′ έπειτα από απόφαση του VAR ήταν και η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή των φιλοξενούμενων.

«Ήρωας» ο Μελίσσας

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μπόλονι έριξε στο ματς τον Αϊτόρ και οι εμπνεύσεις του Ισπανού, σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή και την αδυναμία του Παναιτωλικού να βγει από την περιοχή του, δημιούργησαν μία «πράσινη» πολιορκία στα καρέ του Μελίσσα.

Από το 51′ μέχρι το 67′ πέντε στιγμές έφτασε κοντά στο γκολ η ομάδα του Μπόλονι. Όμως, ο γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου είχε αντίθετη άποψη, καθώς είπε «όχι» σε σουτ του Ιωαννίδη στο 55′, αρνήθηκε εκ νέου στο 61′ με μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ, ενώ στην ίδια φάση ο Τσότσαλιτς πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή από το σουτ του Αϊτόρ έβαλε σωτήρια προβολή.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά και στο 67′ ο Ενμπακοτό σε κενή εστία… κατάφερε να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά – πάσα του Βιγιαφάνιες.

Η έξοδος του Βιγιαφάνιες στο 73′ και η κόπωση των παικτών του Μπόλονι, εμπόδισαν τους «πράσινους» να φτιάξουν άλλη καλή στιγμή μέχρι το φινάλε και παρά την πίεση, οι παίκτες του Δέλλα κράτησαν το υπέρ τους σκορ χωρίς να απειληθούν.

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκά(77′ Τζανακάκης), Ταχάρ(65′ Τσιγγάρας), Ντάλσιο(85′ Κωνσταντόπουλος), Αριγίμπι(84′ Αρσούρα), Ντίας, Καρέλης(77′ Βέργος)

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό(80′ Τζαβίδας), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης(83′ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες(73′ Μακέντα), Μαουρίσιο, Νγκμπακοτό(83′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής(46′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

  • Ατρόμητος – ΑΕΛ 1-1
  • ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2
  • Βόλος – Απόλλων Σμύρνης 2-0
  • ΠΑΟΚ – Λαμία 4-0
  • ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-0
  • Ολυμπιακός – Άρης 1-1
  • Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες):

  1. Ολυμπιακός 58
  2. ΠΑΟΚ 46
  3. Άρης 44
  4. ΑΕΚ 44
  5. Παναθηναϊκός 41
  6. Αστέρας Τρίπολης 38
  7. ΝΠΣ Βόλος 30
  8. Ατρόμητος 26
  9. ΠΑΣ Γιάννινα 24
  10. Απόλλων Σμύρνης 22
  11. ΟΦΗ 19
  12. Παναιτωλικός 17
  13. Λαμία 15 (21 αγ.)
  14. ΑΕΛ 10 (21 αγ.)

Περισσότερα σε λίγο…