Στιγμές απίστευτης αγωνίας έζησαν οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι παράγοντες των Μπελενένσες και Πόρτο στο «Jamor», στο μεταξύ τους παιχνίδι για τη 17η αγωνιστικής της πορτογαλικής Primeira Liga (0-0), όταν στο 88ο λεπτό, ο δεξιός μπακ των «δράκων» Νανού, έπεσε πολύ άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο, μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Κρίτιτσκιουκ και του «γύρισε» η γλώσσα.

Αμέσως οι ποδοσφαιριστές φώναξαν εσπευσμένα τους γιατρούς να μπουν στο γήπεδο και να σώσουν τη ζωή του άτυχου αμυντικού της Πόρτο. Η παρέμβαση των γιατρών ήταν καίρια και μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, κατάφεραν να ανοίξουν το στόμα του 26χρονου αμυντικού από τη Γουϊνέα-Μπισάου, «επαναφέροντάς» τον.

Μετά από λίγα λεπτά ο Νανού μπήκε προσεκτικά σε φορείο, δείχνοντας να έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Λισσαβόνας για περαιτέρω εξετάσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=2KjSfsF6DSw

Ανακοίνωση ενημέρωσης για την κατάσταση υγείας του Νανού, ύστερα από τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο ματς με την Μπελενένσες, εξέδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/2) η Πόρτο.

«Ο Νάνου έχει εγκεφαλική διάσειση και τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, με απώλεια μνήμης. Αυτή τη στιγμή η κατάστασή του είναι σταθερή, έχει συνείδηση και έχει ήδη προσανατολιστεί στο χρόνο και στο χώρο. Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο ”S. Francisco Xavier” δεν έδειξαν μεταβολές στην κλινική σοβαρότητα. Θα συνεχίσει να παρακολουθείται στο νοσοκομείο»,τόνισαν χαρακτηριστικά οι «Δράκοι».