Σε ένα άκρως τρελό και απίθανο ματς, η Μπαρτσελόνα έχανε 2-0 στο 87′, πήγε στην παράταση και εκεί νίκησε την ψυχωμένη Γρανάδα με 5-3… χωρίς να σκοράρει ο Μέσι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, μοναδική διοργάνωση όπου οι Μπλαουγκράνα μπορούν ρεαλιστικά να διεκδικήσουν έναν τίτλο τη φετινή περίοδο.

Το έλεγε τις προάλλες ο Ρόναλντ Κούμαν και είχε δίκιο. «Η φετινή Μπαρτσελόνα δεν είναι για πολλά» παραδεχόταν ο Ολλανδός προπονητής, γνωρίζοντας όμως ότι αυτή η Μπάρτσα έχει την δυνατότητα, τουλάχιστον, να διεκδικήσει μέχρι τέλους το Κύπελλο Ισπανίας (από ολότελα…).

Και αυτό το απέδειξε με την απίθανη πρόκριση στα ημιτελικά εις βάρος της Γρανάδα στην παράταση (5-3), σε ένα ματς όπου οι Καταλανοί έχαναν 2-0 στο 87′, ισοφάρισαν στο φινάλε, στο έξτρα ημίωρο δέχθηκαν γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα (ξανά) και, παρ’ όλα αυτά, βρήκαν το σθένος για να φτάσουν στη νίκη και στα πέντε γκολ, χωρίς να πετύχει κανένα ο Λιονέλ Μέσι, η επιρροή του οποίου βεβαίως ήταν και πάλι μεγάλη.

Πολύ ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο οι Μπλαουγκράνα, οι οποίοι κέρδισαν εφτά κόρνερ (18 συνολικά!), είχαν την κατοχή της μπάλας και δοκίμασαν τον Ααρόν με όλους τους τρόπους, είτε μέσα από στατικές φάσεις, είτε από συνδυασμούς, με τον τερματοφύλακα της Γρανάδα να λέει «όχι» σε όλες τις προσπάθειες, με πιο επικίνδυνες ένα πλασέ του Φρανσίσκο Τρινκάο και, κυρίως, μια εκτέλεση φάουλ του Μέσι.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια τους εξαιτίας της πίεσης των παικτών του Κούμαν, ευτύχησαν να δουν τον Σαμουέλ Ουμτιτί να κάνει ένα τραγικό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Αλμπέρτο Σόρο για να σεντράρει, ώστε ο Κένεντι να νικήσει από κοντά τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν (32′).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρικά για την Γρανάδα και εφιαλτικά για την Μπαρτσελόνα, με τον Ρομπέρτο Σολδάδο να… εκθέτει τον Ουμτιτί και να δίνει τεράστιο προβάδισμα στους Ανδαλουσιάνους (47′).

Με δυο γκολ στην… καμπούρα, η Μπάρτσα προσπάθησε απεγνωσμένα να αντιδράσει, ο Ααρόν συνέχισε να αρνείται το γκολ στον Μέσι, με τον Τρινκάο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, προτού ο Κούμαν ρίξει Ντεστ (αντί του τραυματία Σέρτζι Ρομπέρτο), Ντεμπελέ και Μπρέιθγουεϊτ, μήπως και καταφέρει να μπει ξανά στο ματς.

Ντεμπελέ και Μέσι είχαν άλλα δυο σουτ στο δοκάρι, όλα έδειχναν πρόκριση των γηπεδούχων, αλλά στα τελευταία λεπτά, η τύχη που είχε γυρίσει την πλάτη στους Μπλαουγκράνα, συμμάχησε μαζί τους, πρώτα με ένα τυχερό γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν, με το σουτ του να κοντράρει στο δοκάρι και στον Ααρόν προτού καταλήξει στα δίχτυα (88′).

Οι Καταλανοί δεν έμειναν εκεί και, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκριεζμάν βρήκε τον Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος από το… πουθενά έστειλε το ματς στην παράταση (2-2), με τον Λουίς Σουάρες να χάνει μοναδική ευκαιρία στην τελευταία φάση για να δώσει την πρόκριση στην Γρανάδα.

Στο έξτρα ημίωρο, οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι ανώτεροι, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με τον (επιτέλους καθοριστικό) Γκριεζμάν (100′), αλλά για άλλη μια φορά χάρισαν ένα γκολ στην Γρανάδα, σε πέναλτι του Ντεστ που μετέτρεψε στο 3-3 ο Φέδε Βίκο από την άσπρη βούλα (103′).

Παρά το νέο ψυχολογικό χτύπημα, η Μπάρτσα βρήκε εκ νέου το σθένος, ήταν πολύ καλύτερη και, με κοντινό πλασέ του Φρένκι Ντε Γιονγκ (108′) και γκολάρα του «καυτού» Άλμπα (113′), έφτασε με θρίλερ, αλλά δικαίως, σε μια πρόκριση που μπορεί να σημαδέψει την πορεία της στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου.

Γρανάδα (Ντιέγο Μαρτίνεθ): Ααρόν – Βίκτορ Ντίαθ (46′ Φουλκιέ), Ντουάρτε, Χερμάν Σάντσεθ, Νέβα – Μοντόρο, Ετέκι (106′ Νεουέν Πέρεθ), Σόρο (58′ Φέδε Βίκο) – Πουέρτας (80′ Χεσούς Βαγέχο), Σολδάδο (65′ Λουίς Σουάρες), Κένεντι (46′ Ματσίς).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (56′ λ. τρ. Ντεστ), Αραούχο, Ουμτιτί (63′ Μπρέιθγουεϊτ), Τζόρντι Άλμπα – Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (76′ Ρίκι Πουτς), Πέδρι (106′ Λενγκλέ) – Τρινκάο (63′ Ντεμπελέ), Μέσι, Γκριεζμάν.

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Λεβάντε πήρε δραματική πρόκριση επί της γειτόνισσας Βιγιαρεάλ (1-0), αφού έφτασε στη νίκη με γκολ του Ρότζερ Μαρτί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της… παράτασης (!), πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την παρουσία της στα ημιτελικά.

Κύπελλο Ισπανίας – Προημιτελικά

Τρίτη 2/2

Αλμερία – Σεβίλλη 0-1

(67′ Οκάμπος)

Τετάρτη 3/2

Λεβάντε – Βιγιαρεάλ 1-0 (παράταση)

(121′ Ρότζερ)

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 3-5 (παράταση)

(32′ Κένεντι, 47′ Σολδάδο, 103′ πέν. Φέδε Βίκο – 88′, 100′ Γκριεζμάν, 90’+2′, 113′ Τζόρντι Άλμπα, 108′ Ντε Γιονγκ)

Πέμπτη 4/2

Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00, Cosmote Sport 3 HD)

Πηγή: gazzetta.gr