Μετά τον Μιχάλη Λούντζη, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πως πρόθεσή του την φετινή σεζόν είναι η ενδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου και με την δεύτερη κατά σειρά προσθήκη του για το μέλλον, Γιώργο Παπαγιάννη.

Από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον των «πρασίνων» για τον νεαρό σέντερ, όλοι έκαναν λόγο για ένα παιδί που ξεχωρίζει στην ηλικία του και που είναι από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ. Πάμε να τον σκιαγραφήσουμε όμως λίγο πιο αναλυτικά:

Ποιος είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης

Πρόκειται για ένα παιδί 17 ετών (γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1997) που μεγάλωσε στο Μαρούσι. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το ύψος του, καθώς βλέπει τον κόσμο από τα 2.16 μέτρα!

Πως τα έφερε η μοίρα

Στις 5 Ιανουαρίου του 2012, το όνομα του Παπαγιάννη γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Συγκεκριμένα, ο υψηλόσωμος σέντερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την αντρική ομάδα του Περιστερίου ενάντια στον Παναθηναϊκό (!) στο ΟΑΚΑ σε ηλικία 14 ετών και ακόμα και σήμερα παραμένει ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Basket League ΟΠΑΠ.

Η σχέση του με τον Ολυμπιακό

Πρώτος του σταθμός δεν ήταν, πάντως, το Περιστέρι. Ο σύλλογος που έκανε τα πρώτα του βήματα ήταν… ο Ολυμπιακός! Στην συνέχεια μεταπήδησε στην ομάδα των δυτικών προαστίων, ενώ το 2013 είχε δεχθεί πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο αντί για την «βασίλισσα» προτίμησε να πάει στο Λύκειο του Γουέσταουν στην Πενσιλβάνια.

Μεγαλεία στην Αμερική

Φέτος, ουσιαστικά οδήγησε μόνος του το σχολείο του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος FSL, καθώς στον μεγάλο τελικό ενάντια στο Νιου Τσερτς, ο άσος του Γουέσταουν έφτασε μια ανάσα από το triple-double έχοντας ολοκληρώσει το ματς με 16 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 τάπες! Η εμφάνιση αυτή ανάγκασε τον προπονητή του, Σεθ Μπέργκερ να παραδεχτεί πως ο Παπαγιάννης έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό αμυντικό που έχει μάθει να εκμεταλλεύεται το ύψος του, ενώ αποτελεί πάντα είναι επιθετικό υπέρ-όπλο.

Το μεγάλο «μπαμ»

Το καλοκαίρι του 2013, η Εθνική Κ-16 έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη μαζί με αυτήν και το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού. Η Ελλάδα ανέβηκε στο βάθρο και στην τρίτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Κίεβο και τα επιτεύγματα του Παπαγιάννη έκαναν παγκόσμια αίσθηση. Ο νεαρός σέντερ επιλέχθηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης και ολοκλήρωσε το ταξίδι με το εθνόσημο στο στήθος, έχοντας double-double με 14.3 πόντους και 10.4 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ είχε και περίπου 1 ασίστ! Όσο αναφορά τα γενικότερα στατιστικά του, ήταν μέσα στους δέκα καλύτερους σε 12 κατηγορίες!

Δείτε ένα μικρό δείγμα τον ικανοτήτων του «γίγαντα» με την Εθνική και όχι μόνο:


Πηγή: Sport-fm.gr