Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για τον 21ο αιώνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψηφοφορίας.

Τα Globe Soocer Awards είναι τα βραβεία που μοιράζουν οι Άραβες στους καλύτερους της κάθε χρονιάς και πρόκειται για έναν θεσμό που κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους, όπως δείχνει και το γεγονός ότι παρευρίσκεται στην εκδήλωση και ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Στο Ντουμπάι, λοιπόν, συγκεντρώθηκαν και φέτος πολλά μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βραβεύεται ως ο καλύτερος παίκτης του 2020 ενώ ο Χάνσι Φλικ της Μπάγερν αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής.

Τα σημαντικότερα βραβεία, όμως, ήταν αυτά για τους καλύτερους του 21ου αιώνα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αφήνει πίσω του τους Λιονέλ Μέσι και Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ σε ό,τι αφορά τους προπονητές το βραβείο πήγε στον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος επικράτησε των Ζοσέ Μουρίνιο, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και Ζινεντίν Ζιντάν.

«Δεν ακολουθώ τα ρεκόρ, αυτά ακολουθούν εμένα. Είναι υπέροχο. Ευχαριστώ όλους όσοι με ψήφισαν και ένα ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου στη Γιουβέντους, στα κλαμπ στα οποία έπαιξα, στην εθνική ομάδα, στην οικογένειά μου και στους φίλους μου. Είναι μια ξεχωριστή διάκριση, η οποία μου δίνει κίνητρο για να συνεχίσω τη δουλειά μου και ελπίζω να καταφέρω να παίξω για κάποια χρόνια ακόμη», ήταν τα λόγια του Ρονάλντο μετά τη βράβευσή του.