Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βαγιαδολίδ ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Αργεντινό αστέρα των «μπλαουγκράνα», καθώς έφτασε τα 644 τέρματα με έναν σύλλογο και ξεπέρασε τον Πελέ. Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος επιθετικός είχε σημειώσει 643 γκολ με τη φανέλα της Σάντος, όντας ο ρέκορντμαν τερμάτων με έναν σύλλογο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να τον ξεπεράσει και σε συνεργασία με εταιρία παραγωγής μπύρας, κέρασε… μπύρες 160 τερματοφύλακες που έχουν δεχτεί ένα ή και περισσότερα γκολ από τα 644 που έχει σκοράρει. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πήραν περισσότερες από μία μπύρες, όπως ο Ντιέγκο Άλβες ο οποίος έχει δεχτεί 21 γκολ και πήρε 21 μπύρες.

Στη σχετική λίστα υπάρχουν και τρεις γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Τζόρβα, Μάριο Γκαλίνοβιτς και Σίλβιο Προτό οι οποίοι κι αυτοί είδαν τον Λιονέλ Μέσι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα τους.

Η λίστα με του 160 τερματοφύλακες περιλαμβάνει κι άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως οι Ρομπέρτο, Πάρντο, Σορεντίνο και Κουέστα.

Πηγή: gazzetta.gr