Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου το περασμένο Σάββατο (12/12) για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (12η αγωνιστική), όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι η μοναδική για τους «πράσινους» την εφετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς και στο «τριφύλλι» θεωρούν δεδομένο πως θα χρειαστεί να ξαναπαίξει ο σύλλογος στην ιστορική έδρα του μέσα στον Ιανουάριο.

Το πότε και σε ποιο ματς θα συμβεί αυτό, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται το ΟΑΚΑ μετά την 21η Δεκεμβρίου και το τελευταίο (χρονικά) ματς που θα δώσει στην Καλογρέζα η ΑΕΚ για το 2020, κόντρα στο Βόλο (13η αγωνιστική).

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προχωρούν πάνω σε ένα διπλό πλάνο: Συνεχίζουν (από κοινού με την ΑΕΚ και τους γεωπόνους) τις βελτιωτικές εργασίες στο Ολυμπιακό Στάδιο και παράλληλα προχωρούν με έντονους ρυθμούς και τα έργα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, για να «διορθώσουν» τα σημεία (ειδικά μπροστά στους πάγκους) που έχουν πρόβλημα, προκειμένου να είναι έτοιμο το γήπεδο προς χρήση ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στον Παναθηναϊκό προτίθενται μάλιστα να φέρουν και μηχάνημα από την Ολλανδία, με ειδικό φωτισμό που θα βοηθήσει στην βελτίωση και καλύτερη ανάπτυξη του χλοοτάπητα στο σημείο που υπάρχει το μεγαλύτερο «θέμα», όπου θα γίνει και επανασπορά.

Το αν θα «μετακομίσει» ο Παναθηναϊκός μόνιμα την εφετινή σεζόν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», θα εξαρτηθεί, ωστόσο, σε απόλυτο βαθμό από τον χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ, η κατάσταση του οποίου δεν έχει βελτιωθεί καθόλου όλο αυτό το διάστημα, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει.

Εάν το Ολυμπιακό Στάδιο επιβαρυνθεί κι άλλο στα δύο προσεχή ματς που θα δώσει η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό (16/12) και με το Βόλο (21/12), σε σημείο που να μην… σηκώνει (άμεση) βελτίωση, ο Παναθηναϊκός θα δώσει στη Λεωφόρο τον αγώνα της 3ης Ιανουαρίου με τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά αυτό θα αποφασιστεί οριστικά, την επόμενη εβδομάδα.

Η Λεωφόρος πάντως θα είναι σύντομα έτοιμη, προκειμένου να υποδεχθεί κι άλλον αγώνα (ή αγώνες) του Παναθηναϊκού, διότι η επιβάρυνση που θα δεχθεί ο χλοοτάπητας του ΟΑΚΑ τον Ιανουάριο θα είναι τεράστια.

Λόγω της εμβόλιμης αγωνιστικής, αλλά και των αγώνων του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να δώσει εντός έδρας τέσσερις αγώνες μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα: Στις 3 Ιανουαρίου θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης, στις 9 ή 10/1 θα παίξει με την ΑΕΛ (16η), στις 23 ή 24/1 με τον ΟΦΗ (18η), ενώ θα μπει στο πρόγραμμα και ένα ματς Κυπέλλου, στις 19-21 Ιανουαρίου ή 2-4 Φεβρουαρίου.

Ανάλογο πρόγραμμα θα έχει και η ΑΕΚ και είναι ξεκάθαρο πως δεν θα «αντέξει» όλα αυτά τα παιχνίδια το ΟΑΚΑ. Και θα πρέπει να βρεθούν τρόποι «αποφόρτισής» του.