Μπορεί το βλέμμα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να είναι στραμμένο στο κυριακάτικο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, όμως προηγείται απόψε (19:55, CosmoteSport 3) η αναμέτρηση με τη Γρανάδα στην Τούμπα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Μια υποχρέωση που πρέπει να κλείσει με θετικό τρόπο.

Στον επίλογο της φετινής ευρωπαϊκής του πορείας, ο «δικέφαλος» του Βορρά θέλει να πάρει βαθμούς, ή έστω βαθμό κόντρα στην ισπανική ομάδα, τόσο για τον ίδιο και όσο και για την Ελλάδα στην ειδική κατάταξη της UEFA.

Μάλιστα, ο Πάμπλο Γκαρσία αναμένεται να παραθέσει μια ομάδα με νέα πρόσωπα (και σε ηλικία), καθώς θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν ο Λύρατζης και ο 17χρονος Κωνσταντέλιας, ο οποίος θεωρείται μεγάλο πρότζεκτ για τους «ασπρόμαυρους».

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να βρίσκεται ο Ζ. Ζίβκοβιτς, ο οποίος θα έχει μπροστά του ως αμυντική τετράδα τους Ουαγκέ, Κρέσπο, Βαρέλα και Λύρατζη (από δεξιά προς τα αριστερά). Στα χαφ θα βρίσκονται οι Νινούα και Εσίτι, με τους Μουργκ, Κωνσταντέλια και Ελ Καντουρί να αποτελούν την τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής πίσω από τον Τσόλακ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Βρακάς, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Τζόλης και Κούτσιας. Εκτός θα είναι ο τιμωρημένος Γιαννούλης, ενώ δεν και υπολογίζονται οι Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκο και Μιχάι.

Η Γρανάδα, από την πλευρά της, που διεκδικεί την πρωτιά στον όμιλο, αναμένεται να παραταχθεί στο γήπεδο με τους Ρουί Σίλβα, Ντομίνγκος, Χερμάν, Μίγια, Νέβα, Ερέρα, Γκοναλόν, Πουέρτας, Κένεντι, Ματσίς και Σουάρες.