Οι απουσίες της ΑΕΚ είναι πολλές για το ματς με την Άντερλεχτ αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε με χαρακτηριστικό τρόπο πόσο εμπιστεύεται τους ετοιμοπόλεμους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ισπανού τεχνικού

«Η αλήθεια είναι ότι οι θεσμοί δε σταματάνε και μένα υποχρέωσή μου είναι να βγάζω μια έτοιμη ενδεκάδα, ακόμα κι αν υπάρχουν τόσες πολλές ελλείψεις. Δεν είναι ευχάριστο και ακόμα χειρότερο είναι να μην μπορείς να πάρεις 18 παίκτες στην αποστολή. Μου λείπουν όσοι δε θα είναι μαζί μας αύριο αλλά εμπιστεύομαι απόλυτα και μέχρι θανάτου όσους θα έχουμε αύριο.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Αναγνωρίζω ότι η Άντερλεχτ είναι καλή ομάδα, θα γίνει μεγάλη μάχη, αγωνιστική, με δύο ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη νίκη.

Ο Φροξυλιάς δυστυχώς θα ήθελα να τον έχω αλλά δεν είναι στη λίστα του Europa League. Είναι αρνητικό αυτό και μας δυσκολεύει η συσσώρευση παιχνιδιών. Με 17 παίκτες παίζοντας από Κυριακή σε Κυριακή δεν είναι πρόβλημα. Αλλά υπάρχου κούραση και φαίνεται όταν υπάρχουν και παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Πιστεύω όμως ότι ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ είναι αρκετά έξυπνος και όπως απέδειξαν πρόσφατα, μπορεί να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μας.

Πρέπει όλος ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι περήφανος που οι παίκτες είναι μέσα στις τρεις διοργανώσεις και τα δίνουν όλα. Να είστε σίγουροι ότι αυτή την απαίτηση θα έχω από όλους, να τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι.

Πολλά έφταιξαν για τη Νέα Σμύρνη αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Για μας δε βγήκε καλό παιχνίδι, για τον Πανιώνιο βγήκε. Για αυτό και είναι δύσκολο να κερδίσεις στο ΠΡΟΠΟ επειδή γίνονται εκπλήξεις. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι αλλά αυτό είναι στο παρελθόν. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι, έχω καθήκον να ανεβάζω το ηθικό των παικτών μου. Για μένα, οι ποδοσφαιριστές μου είναι οι καλύτεροι, όπως σας πατέρας, τα παιδιά μου είναι τα καλύτερα.

Είχα πει την πρώτη μέρα ότι ερχόμουν σε ένα πρωτάθλημα που έχει ήδη ξεκινήσει και το Γιουρόπα Λιγκ που επίσης είχε ξεκινήσει. Έχω ξεκάθαρες ιδέες. Προσπαθώ να τις μεταφέρω στην ομάδα. Χωρί αμφιβολία όλα επηρεάζουν στον τρόπο εργασίας.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσαρμοστώ στις συνθήκες και στις ατυχίες. Να είμαι θετικός, να μεταφέρω ενθουσιασμό, να βγάλουμε την περηφάνια τους και να τα δώσουμε όλα. Δε γνωρίζω άλλο τρόπο δουλειάς. Να φτιάξουμε κάτι για το μέλλον.

Η ΑΕΚ δεν κινείται βάσει συναισθημάτων, η δομή της πρέπει να βρίσκεται πάνω από τα αποτελέσματα. Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλό μέλλον.

Έχει πρόβλημα ο Μάκος, χθες είχε πυρετό, σήμερα δεν ήταν πολύ καλά, αν είχαμε 22 παίκτες θα σας έλεγα ότι δε θα παίξει σίγουρα, με 17 ομως υπάρχει πιθανότητα να παίξει. Αν ο γιατρός μας επιβεβαιώσει ότι δεν έχει πρόβλημα και μου το πει και ο ίδιος, θα πιστέψω αυτούς τους δύο και η ευθύνη θα είναι δική μου. Ο Φροξυλιάς δεν είναι στη λίστα, αυτό είναι απογοητευτικό. Θα κάνουμε νέα λίστα αν προκριθούμε.

Ο Γκερέιρο έχει ταλέντο αλλά δεν έκανε προετοιμασία και δεν ήταν υπολογίσιμος στους προηγούμενους μήνες. Εκεί που δεν τον υπολογίζαμε, έγινε βασικός. Πρέπει να προσέχουμε να μην τον χάσουμε. Του λείπουν στοιχεία γιατί είναι πολύς καιρός που δεν έχει δουλέψει.

Ο Γκερέιρο στο 100% θα μπορεί να προσφέρει πολλά. Αν ήταν στη λίστα, θα έπαιζε σίγουρα αύριο. Αλλά δυστυχώς λείπουν πολλοί. Αλλά δε θέλω να βάζω δικαιολογίες.

Όλα τα ματς είναι σημαντικά αλλά τα μεγάλα έχουν ενα έξτρα κίνητρο. Αν κερδίσουμε αύριο, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα.

Είναι σημαντικό, πρέπει να κερδίσουμε αλλά δε θα κριθούν αύριο τα πάντα. Τα λάθη στο πρώτο παιχνίδι ξεκίνησαν από τον τραυματισμό του Σκόκο, το έχω δει πολλές φορές το ματς και μέχρι το 25′ είχαμε τον έλεγχο και ήμασταν την περιοχή τους.

Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και πρέπει να εμπεδώσουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε αρκεί να βρισκόμαστε στο 120%.

Μακάρι να μπορούσα να είχα 2-3 παίκτες ακόμα στη διάθεσή μου γιατί έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής σαν αυτή με τον Πανιώνιο, δεν πρόκειται να έχουμε ξανά. Ατυχήματα έχουν όλοι οι οδηγοί. Φαινόταν στο ματς με τον Πανιώνιο σα να μη θέλαμε να κερδίσουμε. Αύριο όταν τελειώσει το ματς με την Άντερλεχτ, θα με ενδιαφέρει μόνο το επόμενο».

Τζιμπούρ: «Πιο επιθετικοί»

Ο Ράφικ Τζιμπούρ ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι η ομάδα θα παίξει επιθετικά για να πάρει τη νίκη και μόνο.

«Δεν μπορεί να γίνει χειρότερο από ό,τι έγινε στο Βέλγιο. Χάσαμε τότε έναν πολύ σημαντικό παίκτη μας, τον Σκόκο και μας επηρέασε όλους. Τώρα έχουν αλλάξει πολλά. Στην έδρα μας θα είμαστε πιο επιθετικοί, θα παίξουμε πολύ πιο μπροστά.

Η αλλαγή προπονητή έχει αλλάξει πολλά, η νοοτροπία, ο τρόπος που δουλεύουμε, όλα αυτά φαίνονται αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά μέσα σε 3-4 εβδομάδες, θα φανούν μακροπρόθεσμα.

Αποτελεί πρόκληση για μένα που θα βρω απέναντί μου, παλιούς συμπαίκτες μου από την Λα Λουβιέρ. Είναι όμως ομαδική η δουλειά. Σημασία έχει να νικήσουμε για να τελειώσουμε καλά στη διοργάνωση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάρουμε τη νίκη.

Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαι η λύση για να καλύψω όλες τις απουσίες. Η ομάδα είναι η λύση.

Υπάρχουν ψυχολογικοί παράμετροι που δεν μπορούμε πάντα να τους ελέγξουμε. Η ήττα από τον Πανιώνιο είναι πίσω μας. Την αναφέρουμε για να μαθαίνουμε αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε.

Σίγουρα αυτή τη στιγμή έχουμε πολλούς τραυματίες και στο Βέλγιο με τον τραυματισμό του Σκόκο, χάλασε η ισορροπία. Σημασία έχει να υπάρχει εμπιστοσύνη και να βρίσκει ο προπονητής τη λύση. Είναι δικό του θέμα.

Σήμερα μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για συμβόλαια.

Δεν ξεχωρίζω κάποιον από την Άντερλεχτ. Εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε.

Πιστεύω ότι οι επαγγελματίες παίκτες δεν μπορούν να κάνουν τόσο σοβαρά λάθη όπως στο ματς με τον Πανιώνιο».

Πηγή: gazzetta.gr