Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σεζόν έχει μπροστά του σήμερα (19:55, Cosmote Sport 2) ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Πέρδο Μαρτίνς έχει πολλά ζητήματα να διαχειριστεί, ειδικά σε επίπεδο απουσιών σημαντικών ποδοσφαιριστών.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα της 4ης αγωνιστική του Champions League, με τον Ραντζέλοβιτς να είναι ο τελευταίος παίκτης που βγήκε «νοκ άουτ», καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και μπήκε στη λίστα με τους απόντες μαζί με τους Χολέμπας, Βαλμπουενά, Χασάν και Ελ Αραμπί, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Βινάγκρε, που έχει στα πόδια του μόλις μια προπόνηση.

Αμφίβολος είναι και ο Ραφίνια, του οποίου οι πιαθνότητες είναι περίπου στο 60%-40% (παίζει-δεν παίζει), ωστόσο ο Βραζιλιάνος έχει δείξει εξαιρετική διάθεση, είναι αποφασισμένος να σφίξει τα δόντια και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του. Όλα αυτά αναγκάζουν τους «ερυθρόλευκους» να καταφύγουν σε μια ενδεκάδα ειδικών συνθηκών.

Κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Σα, ο οποίος μπροστά του θα έχει την τριάδα Μπα, Σεμέδο και Σισέ, καθώς για πρώτη φορά ο Μαρτίνς φαίνεται ότι θα επιστρατεύσει σύστημα 3-5-2 (ή 5-3-2). Ως φουλ μπακ θα παίξουν ο Ραφίνια και ο Ντρέγκερ, με τους Καμαρά, Εμβιλά και Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Μασούρας και Φορτούνης θα βρίσκονται μπροστά τους.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ο Βραζιλιάνος μπακ, τότε θα υπάρξουν εσωτερικές μετακινήσεις, με τους Ανδρούτσο και Πέπε να διεκδικούν μια θέση. Εκτός τους δύο πραναφερθέντες, την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζολάκης, Καραργύρης, Παπαδόπουλος, Νικόλης, Βινάγκρε, Κίτσος, Σουρλής, Βρουσάι, Τσάβος και Σουντανί.

Από την πλευρά τους, οι Άγγλοι έχουν έρθει στην Ελλάδα χωρίς τους Ντε Μπρόινε και Γουόκερ και αναμένεται να ξεκινήσουν με τους: Έντερον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκντογκάν, Ρόντρι, Φοντέν, Φ. Τόρες, Στέρλινγκ και Ζεσούς.