Προσπάθεια αποπροσανατολισμού των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας κατήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Κατέστησε σαφές πως η παράταξή του δεν είναι κόντρα στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως τον κατηγορεί η πλευρά του Λύσανδρου Γεωργαμλή, τονίζοντας πως αν εκλεγεί θα είναι στο πλευρό της «Ένωσης» κάνοντας προτάσεις για να αποτελέσει η «Αγια-Σοφιά» ένα στολίδι για την πόλη.

«Επιχειρείται από τη Δευτέρα τα ξημερώματα μια τεράστια εκστρατεία λάσπης απέναντι σε μένα και το συνδυασμό μας. Η θέση μας από το 2010 είναι η εξής: λέμε ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά με σεβασμό στους πολεοδομικούς κανόνες, στο περιβάλλον και το σύνταγμα. Εξ αρχής δηλώσαμε θετική πρόθεση κι αυτό μεταφράστηκε σε θετική ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2013.

Δεχτήκαμε αμείλικτη κριτική κι ακόμη δεχόμαστε από ανθρώπους που ακόμη και τώρα δεν θέλουν το γήπεδο. Ψηφίσαμε ναι στο σχέδιο που παρουσιάστηκε και καλώ τον κόσμο να ανατρέξει σε τι δεσμεύσεις προχώρησε η ΑΕΚ. Ότι δεν θα πειράξει το δάσος, ότι ο συντελεστής δόμησης θα είναι κάτω από ένα και ότι θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης», τόνισε.

«Εμείς θέλουμε το γήπεδο, η ΑΕΚ είναι ψυχή της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά από εκεί και πέρα κάνουμε βελτιωτικές προτάσεις. Ούτε εκβιασμό κάνουμε, ούτε τίποτα. Επίσης, τι σχέση έχει ο δήμος με το γήπεδο, όταν η κατασκευή του δεν περνά από το δήμο αλλά από τη Βουλή; Ο κ. Γεωργαμλής το έχει κάνει σημαία αυτό και θυμίζω πως έχει ψηφίσει να μην κοπεί ούτε δέντρο από το δάσος. Δεν ξέρω τι φοβούνται κάποιοι ή τι επιδιώκουν.

Εμείς βλέπουμε το γήπεδο μέσα από τα μάτια της πόλης κι όχι το αντίστροφο. Θα παλέψουμε για να γίνει το γήπεδο και να είναι στολίδι για τους φιλάθλους της ΑΕΚ και όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάποιοι θέλουν να το διαστρεβλώσουν και θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ότι δεν θέλουμε το γήπεδο, κάτι που είναι πέρα για πέρα ψέμα», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή τείνουν να μετατραπούν οι εκλογές σε ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του γηπέδου. Το να μπαίνουν τέτοια διλήμματα αποπροσανατολίζουν από τα πράγματα που διακυβεύονται σε αυτές τις εκλογές. Αν εκλεγούμε, όχι απλά δεν θα σταθούμε εμπόδιο, αλλά θα είμαστε και δίπλα στην ΑΕΚ. Ποιος δήμαρχος δεν θα ήθελε να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ; Αν το δήλωνε, δε, προεκλογικά κάτι τέτοιο, θα ήταν αστείο», κατέληξε.

Πηγή: Sport-fm.gr